TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemanı konuşturan adam

Dünyanın en ünlü keman virtüözlerinden Gilles Apap’ın Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde verdiği konser büyük beğeni toplayarak, dakikalarca ayakta alkışlandı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 06:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemanı konuşturan adam

NİLGÜN TAZE

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da klasik müzik severlerle buluşan Gilles Apap izleyenleri kimi zaman güldüren kimi zamanda kendine özgü keman çalış teknikleri ile büyüleyen farklı bir konsept sundu.

Çılgın Kemancı lakabıyla dünyada ün yapmış olan Gilles Apap Mozart’ın Keman Konçertosu 5 numaralı eseriyle açtığı konserde şefliği ve solistliği kendisi yaparak izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Olten Filarmoni Orkestrası eşliğinde sahne alan Apap, aynı zamanda 21'nci yüzyılın örnek kemancısı olarak da tanımlanıyor.

GENÇ MÜZİSYENLER

Ceyhan Olten ve Fatma Olten’in kurduğu İzmir'in ilk özel orkestrası olan Olten Filarmoni Orkestrası, uzun yıllar emek verdikleri konservatuarlardan mezun olduktan sonra iş bulmakta zorlanan müzisyenlere istihdam sağlayarak onlara kendilerini ifade edebilecekleri güzel bir ortam sunuyor. Olten Flarmoni orkestrası ünlü keman sanatçısı Sasha Rozhdestvensky solistliğinde 2014-2015 yılı döneminde her ay bir konser olmak üzere toplam 8 konser gerçekleştirmişti. Bu yıl da okul ve çalışanlarının tüm masraflarını kendi özel bütçelerinden karşılayarak Gills Apap’ı İzmir’e getiren Olten ailesi önümüzdeki süreçte de farklı isimleri İzmir’e getirmeyi planlıyor.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.