TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kelebekler Vadisi tehlike saçıyor

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ne inen patika yolun kullanılmaması gerektiğini fakat yolla ilgili fiili bir kapatma bulunmadığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kelebekler Vadisi tehlike saçıyor

Patikada yaşanan kazalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Çalık, Faralya Mahallesi’nden başlayan ve Kelebekler Vadisi’ne inen patika yolda sık sık kazaların, ölüm ve ağır yaralanmaların yaşandığını söyledi.

TAVSİYE ETMİYORUZ

Yolu, köylülerin zor şartlarda kullandığını ve alan birinci derece doğal sit alanı olduğu için restorasyon ve yol yapım projesine de uygun görülmediğini dile getiren Çalık, “Patikaya ‘Bu yol ulaşım için tehlikelidir ve turizm için tavsiye edilmez’ diye levhalar koyulmasını istedik. Bu levhaları bir türlü koymadılar. Son olarak birkaç kişi ağır yaralandı. Bir öğretmen de düşerek hayatını kaybedince güvenlik açısından muhtarlığa ve belediyeye, yola levhaların konulması ve fiziken engellenmesi yönünde yazı yazdık” diye konuştu. Çalık, burasının mahalle yolu olarak kullanabileceğini ancak bu yolu hiçbir şekilde tavsiye etmediklerini vurguladı. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.