TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kelebeğin “23 Nisan” rüyası

İzmir’in Kınık İlçesi’nde yaşayan 13 yaşındaki İlkay Suay, kelebek hastalığı nedeniyle evinde eğitim görüyor. Hastalığı nedeniyle evden çıkamayan İlkay’ı, öğretmenleri evinde ziyaret ederek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kelebeğin “23 Nisan” rüyası

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’in Kınık İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan İlkay Suay, halk dilinde ‘kelebek hastalığı’ olarak bilinen Epidermolizis Bülloza hastalığı nedeniyle eğitimini evinde sürdürüyor. Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencisi olan 13 yaşındaki İlkay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşaması amacıyla özel eğitim öğretmenleri Taner Doğan, Şenay Daşkın ve okul müdürü Saadet Tuna tarafından evinde ziyaret edildi. Hastalığı nedeniyle sürekli evde olan İlkay’ın odası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla süslendi ve ziyarette çeşitli hediyeler verildi. Öğretmenlerini çok sevdiğini söyleyen İlkay, yapılan ziyaretten büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade etti. Bisikletinin olmadığını ve fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğunu dile getiren İlkay, hayalinin Galatasaraylı futbolcularla tanışmak olduğunu söyledi.

HEP BİRLİKTE NİCE BAYRAMLARA

İlkay’a evde eğitim veren öğretmenleri Taner Doğan ve Şenay Daşkın, öğrencinin algılamasının yüksek olduğunu ve kısa sürede öğretilenleri kavradığını belirtti. Okuyup yazmayı öğrendiğini ve üzerine adım adım birçok başarıyı eleyeceklerine inandıklarını belirten eğitmenler, İlkay’la bire bir ilgilenmekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İlkay’ı ziyaret ettiklerini belirten Taner Doğan, “Evinde bizi ağırladığın için teşekkür ediyoruz. Hepimiz seni çok seviyoruz. Bütün arkadaşlarının, öğretmenlerinin selamlarını getirdik. Seni başarılı geçirdiğin dönem ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Hep birlikte nice bayramlara” dedi.

Özel bir maden şirketinden emekli olan baba ise, oğlunun öğretmenlerine İlkay’a bu mutluluğu yaşattıklarından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederken evde eğitim ortamı sunulduğu için de ayrıca teşekkür etti.

BAYRAM COŞKUSUNU YAŞAMASINI İSTEDİK

İzmir’de evde eğitim alan, hastanelerde tedavi görerek eğitimlerine devam eden tüm öğrencilerin de 23 Nisan coşkusunu yaşayabilmeleri için İzmir’de farklı etkinlikler yapıldığını belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise, “Tüm çocukların, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara ve gelecek nesillere güveninin göstergesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Evde eğitim alan öğrencilerimiz için her öğrencinin evinde kutlamalar yapıyoruz. Her çocuk özeldir, her çocuğumuz geleceğe dikilen fidandır. Biz bu fidanlarımızın milli manevi değerlerine sahip çıkan mutlu bireyler olarak yetişmesi için çalışıyoruz. Her çocuğumuz bizim için özeldir. Şu süreçte evinde, hastanede tedavi gören çocuklarımızın da bayram coşkusunu yaşamasını istedik. Bu coşkunun yaşanması İçin emeği geçen tüm öğretmenlerimize, arkadaşlarını unutmayarak onlara bayram coşkusunu yaşatan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.