TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazım Koyuncu İzmir’de anıldı

Karadeniz’in asi sesi Kazım Koyuncu, ölümünün 12’nci yılında İzmir’de düzenlenen etkinlikte anıldı. Etkinliğe katılan çok sayıda kişi sevilen sanatçının şarkılarını hep bir ağızdan söyledi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kazım Koyuncu İzmir’de anıldı

E. ÇAĞLA GENİŞ

2005 yılında yakalandığı kanser nedeniyle hayatını kaybeden Karadeniz’in asi sesi Kazım Koyuncu vefatının 12’nci yılında Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen “08 tulumcu, 35 müzisyen ile Şair Ceketli Çocuğu anıyoruz” etkinliğinde anıldı. Konak Belediyesi desteğiyle Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte çok sayıda sanatçı ve grup sahne alarak Kazım Koyuncu’nun sevilen şarkılarını seslendirdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar Kazım Koyuncu’nun şarkılarını hep bir ağızdan söyledi.

ŞARKILARLA ANILDI

Etkinlikte İzmir Müzisyenler Derneği adına açıklama yapan Başkan Oktay Çaparoğlu, “Kazım Koyuncu başka bir dünya düşü olan, Karadeniz müziğini, etnik müziği kendine özgü düzenlemelerle güzel bir şekilde icra eden, kurduğu Lazca Rock Grubu Zugasi Berepe ile de bir ilke imza atan bir müzisyen idi. O sadece müzisyen kimliğini müzik icrası ile sınırlandırmayan, yaşadığı çağa, topluma ve taşıdığı insani vicdani değerlere de karşı sorumluluk taşıyan bir sanatçı idi. Bu anlamda ülkemizde gelecek güzel günlere olan inancımızı koruyarak, birlikte yaşamı müzikle güzelleştirme çabasında ısrar etmektir Kazım Koyuncu’yu anmak. Farklı ve özgün üretimlerle müziğe dair bir değer yaratırken, yeni, yaratıcı ve sanatına emek vererek kendini geliştiren bir müzisyen kişiliği olma yönünde adım atarken aynı zamanda sözünü ve ezgilerini, barışa, kardeşliğe, doğayı ve yaşamı savunmaya dönük bir özne olarak hayata katmaktır Kazım’ı anmak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.