TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KARŞIYAKALILAR sağlıkla yaş alacak

Karşıyaka Belediyesinin hizmete aldığı ve 55 yaş üzeri vatandaşların bir araya gelerek sosyalleşeceği, sportif faaliyetler ile kurslara katılabilecekleri Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
KARŞIYAKALILAR  sağlıkla yaş alacak

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi düzenlenen törenle hizmete alındı. 55 yaş üzeri Karşıyakalıların bir araya gelerek sosyalleşeceği, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler ile kurslara katılabilecekleri, Caher Dudayev Bulvarı üzerindeki Karşıyaka’da lokasyonu itibariyle kolay bir konumda yer alıyor.

Merkezin açılışında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hizmete alınan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin Türkiye’de ilk olduğuna dikkat çekti. Akpınar, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana insana yatırım yapıyoruz. Belediye Başkanı olduğum zaman bana sorduklarında bina diken değil ağaç diken bir belediye başkanı olacağım demiştim. Şimdi bu söylediklerimi bir bir gerçekleştiriyorum. Halka beraber halk için yaşıyoruz. Sizlerin duası ve oylarıyla buraya geldim. Bu yolda çocuklar ve kadınlar ile birlikte yürüyeceğim. Ellerin Hyde Parkı varsa bizlerinde Halk Parkı olacak. Çok yakında Halk Parkı’mızı da hizmete alacağız” dedi.

EVİNİZDE YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Biz ihtiyarlamıyoruz sağlıklı yaş alıyoruz diyen Akpınar, toplumun yaşlılara ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu merkezde çeşitli etkinliklerin yapılacağını söyleyen Akpınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada sizler; koro, halk oyunları, resim çalışması yapacaksınız. Sağlıklı yaş için yine uzman hekimler tarafından verilecek hizmetlerden faydalanıp burada kaynaşacaksınız. Evinizde yalnız değilsiniz burada büyük bir ailenin bireyi olarak ortak bir yaşamı paylaşacağız.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Akpınar, merkezin açılışına gelmeden önce bir yurttaşın Avrupa’dan örnek verdiğini ve bu tür merkezlerin çocuk yuvalarının yanına yapıldığını hatırlattığını belirterek, “Niye Avrupa’dan örnek veriyorsunuz dedim. Biz bunu Karşıyaka’da yapıyoruz dedim. Burası Türkiye’de ilktir dedim. Hemen yanı başınızda anaokulu var. Sizlere evladınız olarak görev veriyorum. Oraya gidip çocuklar ile kaynaşacaksınız. Oradaki çocuklar da Bilge Çınarlar merkezine gelip sizin elinizi öpecekler. Çünkü onlar da bir gün büyüdüklerinde burada olacaklarını bilecekler. Eğer toplum kendi geleceği noktayı görüp, geçmişine bakmazsa o toplumun bir yere ilerlemesi mümkün değildir. İnsanlar bir işi yaparken severek ve inanarak yapmalıdır. Yaşam sadece bir yere takılıp da orada patinaj yapmak değildir. Allah hepimize uzun ömür versin, ancak giderken de iz bırakarak, güzel yaşayarak ve gülerek gitmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Son olarak CHP içindeki muhalif grupları eleştiren Başkan Akpınar, şunları söyledi: “Bu ülke için dün ne istiyorsak bugünde onu istiyoruz. Sadece küçük dar grupların içinde kalarak yalan yanlış yapıp CHP merkezine dilekçe yazanlar şunu iyi bilsin ki halk burada. Ben sokakta belediyecilik yaptım. Bu çabamı da aklımın yaşlanmadığı sürece yapmaya devam edeceğim. Bu daha başlangıç yürümeye devam” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.