TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karikatürü tekstil ile birleştirdi

Karikatürist Serkan Demir, sanatında farklılık yaratarak, özgün gerçekleştirdiği tasarımları tekstil materyalleri üzerine taşıdı. Demir, son aşamada üretimlerini perde ve yastık üzerinde gerçekleştirebildiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karikatürü tekstil ile birleştirdi

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Karikatür ile 16 yaşında tanışan Karikatürist Serkan Demir, o günden bu yana çizmeye devam ediyor. Diğer karikatüristlerden farkı bir biçimde çalışan Demir, üretimlerini süblimasyon ve dijital baskı yöntemleri ile farklı materyaller üzerine aktarabiliyor. Bu şekilde karikatürü daha yaygın hale getirdiğini belirten Demir, “Evin her tarafına girmeye başladık. Çizgi-roman ve mizahla ürünlerimizi birleştirdik. Her yaştan kişiler ürünlerimizi talep ediyor” dedi.

PERDE VE YASTIK ÜZERİNE DİJİTAL BASKI

Ürünlerin tanıtımlarını internet üzerinden gerçekleştirdiğini ifade eden Karikatürist Serkan Demir, istek dahilinde Türkiye’nin dört bir yanına gönderebildiklerini söyledi. Dijital baskıda gördükleri açık sebebiyle sektöre dahil olduklarını belirten Demir, “Taş baskıda yaptığımız özgün tasarımları farklı bir boyuta getirerek, tekstil işine girdik. Önce yastık sonra da perde tasarımları yapmaya başladı. Talepler, doğrultusunda konseptler oluşturduk. Evin her tarafına girmeye başladık. Çizgi-roman ve mizahla ürünlerimizi birleştirdik. Her yaştan kişiler ürünlerimizi talep ediyor. Ancak daha çok orta yaş grubu alıcılarımız arasında” dedi.

TARZINDA TEK VE ÖNCÜ

Ürünün işlem süreci ve maliyeti hakkında bilgilendirmede bulunan Demir, “Önce talebi kafanızda tasarlayıp, grafik haline döndürmeniz gerekiyor. Sonrasında işin mutfak kısmı başlıyor. Tasarımını yapıp, farklı makinelerde baskı yapıyorsunuz. Perde üzerinde farklı bir biçimde tasarım yapılıyor. Sublimasyon baskı tekniği uygulanıyor. Ankara ve Bursa’da bu iş ile uğraşanlar var. Ancak bu tarzda kimse yapmıyor. Genelde farklı motifler uygulanıyor. Dijital baskı yöntemi daha önce uygulanmamıştı. Ben tamamen farklı ebat ve boyutlarda kendi tarzımda oluşturuyorum. Satış fiyatı oldukça düşük. Piyasa’nın üçte bir fiyatına satıyoruz. Yastıklar 45x45 tek ebatta paketlenmiş şekilde satılıyor. Perdelerde ise 140x200 cm ve 140x160 cm ebatlarda yapılıyor. Süet kumaşa uygulanıyor. Daha kaliteli ve uygun fiyata. Hem özelliği hem de güzelliği ile insanlara sunulmuş bir fırsat. Her şeyinizi kişiselleştiriyorsunuz. Metrekare hesabı bende yok. Tek kanat 90 lira, çift kanat 180 lira. Piyasada 300 lira bir ürün bende 90 lira” dedi.

5 GÜNDE ELİNİZDE

İstek doğrultusunda vatandaşların internet üzerinden sipariş verebileceklerini söyleyen Demir, “Sosyal medyada şurup sublimasyon üzerinden bana direk ulaşabilirler. Tüm sosyal mecralarda varız. Orada bana ait her türlü bilgi var. İstek dahilinde üretilen ürün 5 iş günü gibi kısa bir sürede alıcıya ulaşıyor. Sistemimiz oldukça hızlı. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ürünlerle bizzat ben ilgileniyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.