TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaan için umut ol!

2012’den bu yana lösemi ile savaşan Kaan Özelçam, geçtiğimiz günlerde üçüncü kez lösemiye yakalandı. Oğlunun ilik nakli olması gerektiğini söyleyen anne Behire Özelçam, herkese donör olmaları için çağrı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaan için umut ol!

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’de ailesiyle birlikte yaşayan dansçı 15 yaşındaki Kaan Özelçam, 2012 yılından bu yana lösemi ile mücadele ediyor. Hayatındaki en önemli zorlukla küçük yaşlarda karşılaşan Kaan, ilk lösemi teşhisini 2012 Aralık ayında, ikincisini ise 2015 Aralık ayında aldı. Daha önce iki kez lösemiyi yenen Kaan, sağlığına kavuşarak çok sevdiği okulu ve dans pistine geri dönmüştü. Fakat hastalık Kaan’ın peşini bir türlü bırakmadı. Geçtiğimiz günlerde üçüncü kez lösemiye yakalanan Kaan’ın, yeniden sağlığına kavuşabilmesi için ilik nakli olması gerekiyor. Sosyal medya yoluyla ilik nakli için duyuru yapan anne Özelçam, herkese donör olmaları için çağrı yaptı. Anne Özelçam, oğlunun iyileşip dans pistine döneceği günleri sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

“ŞOKA GİRDİM”

Oğlunun 5 yıl içerisinde 3 kez lösemiye yakalandığını söyleyen acılı anne Behire Özelçam, “2001 senesinde amcamı lösemiden kaybettik. O zamanlar aynı tedavi ve sıkıntıyı küçücük çocuklar nasıl kaldırabiliyorlar diye düşünmüştüm. Sonrasında LÖSEV kumbaralarını boş geçmemeye, kurban ve ramazan yardımlarımızı ailecek LÖSEV’e yapmaya başlamıştık. Hatta sonradan işyeri sosyal sorumluluk projemde LÖSEV olmuştu. Tüm bunları yaparken düşündüğüm annelerin çaresizliğiydi. Çocukların çektiği sıkıntılardı. Sanki başımıza hiç gelmeyecek gibi düşünüyordum. Karşıdan seyrettiğimiz film gibi. Ama hayatın insanlara ne gibi sürprizler yapacağı belli olmuyor. Canım oğlumun vücudunda çıkan kırmızı lekeler ve halsizlik şikayeti ile gittiğimiz doktorun lösemi teşhisiyle şoka girdim. Neden biz? Kötü mü baktım? Nerde hata yaptım? Soruları kafamın içindeydi. Ta ki LÖSEV’e gelene kadar. Lösante'deki tüm personeller, hemşireler, doktorlar, eğitimciler, aileleri bilhassa anneleri ve çocukları hastalığa karşı bilinçlendirip bize moral verdiler. Hastane ortamı daha çok aile ortamı gibiydi” dedi.

ACILI ANNEDEN UMUT ÇAĞRISI

Oğlu Kaan ve ilik nakli bekleyen hastalar için herkese donör olmaları için çağrıda bulunan anne Özelçam, “2012 Aralık ayından beri lösemi hayatımızda. Her seferinde tam, ‘Bu sefer bitti, zafer bizim’ dedik ama o sırıtarak yeniden karşımıza çıktı. Oğlum hastalığı daha önce iki kere yendi. Ama bir hafta önce vücudunda yeniden kanserli hücrelere rastlandı. Bu sefer niyetliyiz; kökünden bozguna uğratacağız. Bunun için Kaan’a ilik nakli şart dendi. Donör arıyoruz. Kızılay’a başvurup 3 tüp kan vermeniz yeterli. Sağlık durumunuz müsait ise donör olabiliyorsunuz. Löseminin çaresiz değil sadece zorlu bir yol olduğunu biliyorum. Oğlumun yeniden iyileşip dans pistine döneceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. Oğlumun hayata tutunması ve güzellikleri yaşayabilmesi için Kaan ve tüm bağış lösemili canlar adına herkesten duyarlılık bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.