TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTOB’da hedef ‘30 bin kişiye iş’

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam çağrısına destek verdiklerini belirterek, “İTOB'da amacımız 30 bin kişiye iş imkanı yaratmak. En az bir kişi alın" dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İTOB’da hedef ‘30 bin kişiye iş’

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Ticaret Odası (İTO) şubat ayı meclis toplantısı İTO meclis salonunda gerçekleştirildi.

Bu ayki meclise konuk konuşmacı olarak İzmir Valisi Erol Ayyıldız geldi. Meclis üyelerine seslenen İzmir Valisi Erol Ayyıldız, her sorunda İzmirli iş adamlarına kapısının açık olduğunun altını çizdi. Ayyıldız, "Bir engeliniz, giderilecek bir sorununuz varsa sadece İzmir Valisi olarak değil şahsım olarak da sizin hizmetkarınızım. Elimizdeki tüm olanakları sizlere vermeye hazır ve istekliyiz. Kentin yönetiminden tutun da, çevresel şartlar ve ulaşım ağına kadar hangi konuda olursa olsun sizin yanınızdayız" dedi.

Sorunların çözümü noktasında her zaman iş dünyasının yanında olduklarını konuyla ilgili örnek vererek açıklayan Ayyıldız, şunları söyledi: "Bir firma 700 milyon dolara yakın bir yatırım yapacak ama bir noktada memurumuz 'Olmaz' demiş. Memuru çağırdık, baktık gerçekten de olmuyor. Ama yatırımı da kaçırmak istemiyoruz. Sonra memurun amirine, 'Bu yatırım kaçarsa gözüme uyku girmez' dedim. Sonunda o eksiklikler giderildi ve yatırım yapıldı. O nedenle devlette işler zor yürüyor demeyin; takıldığınız noktada bize gelin. Çünkü sizin canınız yanarsa bizim de yanar" şeklinde konuştu.

EN AZ BİR KİŞİ ALIN

Vali Ayyıldız’ın ardından kürsüye çıkan ve gündemi değerlendiren İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, gerek firmaların maddi sıkıntılarına bir nebze olsun can suyu olmak gerekse istihdamı arttırmak için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (İTOB OSB) firma temsilcileriyle bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Demirtaş, "Burada da finansman sorunu olanlara 'Söyleyin, biz çözelim' dedik. Şimdi açıkça huzurunuzda ifade ediyorum. Sorun varsa, gelin yardım edelim. Yeter ki işçi çıkarmayın, en az bir kişi alın" ifadelerini kullandı.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

İzmir Ticaret Odası olarak kendilerinin de harekete geçtiğini belirten Demirtaş, "Biz de elimizi taşın altına koyduk. Yine İTOB’da inşaat halindeki fabrika sahiplerini topladık. Önümüzdeki günlerde de tüm işletmelerin katılacağı yeni bir toplantı daha yapacağız. Bu çabamızla birkaç ay içinde 30 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA TAM DESTEK

İzmir'in en son açıklanan 2015 yılı rakamına göre Türkiye genelinde işsizlikte dördüncü sırada olduğunu açıklayan Demirtaş, yüzde 15 ile işsizlik oranı anlamında yüzde 10 olan Türkiye ortalamasının üzerinde kaldığını söyledi. Demirtaş, "Bu oranlar İzmir’e yakışmıyor. İşsizlik aynı zamanda sosyal problemleri de beraberinde getiriyor. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı istihdam seferberliği çağrısını çok yerinde buluyor ve tam destek veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın her işletmenin bir işçi almasına yönelik talimatını üyelerimizle paylaşıyoruz” dedi.

NEREDEYSENİZ ORADA DURUN

FED’in şubat toplantısından faiz artışı çıkmadığını, faizin yakında artacağına dair bir işaret de olmadığını belirten Demirtaş, “Hala belirsizlik devam ediyor. Piyasaların bu yılı FED gölgesinde geçirmeye devam edeceği kesin. Oynaklığın ve belirsizliğin bu kadar yüksek olduğu böylesi bir ekonomik ortamda aşırı döviz riski üstlenmek çok tehlikeli görünüyor. Çünkü dövizde hareketlilik devam ediyor. Ocak ayında hem Dolar hem de Euro, Türk lirası karşısında rekor üzerine rekor kırdı. Ocak ayı içerisinde Euro 4 TL’yi gördü. Fakat hem Euro hem de Dolar ocak sonu itibariyle düşüş göstermeye başladı. Neden yükseldi, neden düştü? Düşüş ne kadar sürecek? Hepsi bilinmez. Ben artık 10 günden bu yana kurlara bakmıyorum. Olduğum yerde duruyorum. Size de tavsiyem, neredeyseniz orada durun” diye konuştu.

‘KEMERALTI’NDA KİRALAMALAR BAŞLIYOR

2015 yılında Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ile imzaladıkları protokol ile Başdurak Cami ve altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığı 10 yıllığına kiraladıklarını hatırlatan Demirtaş, “Projemizin ismini ‘Kemeraltı-Başdurak’ olarak belirledik. Şu anda cami, şadırvan ve dükkanların restorasyon çalışmaları devam ediyor. Dükkanların iç cepheleri temizlendi, raspaları yapıldı ve iç sıvalara başlandı. Cami içinde iskele kuruldu, meydandaki şadırvanda restorasyon yapılıyor. Çarşıda hangi fonksiyonların olabileceğine dair bir taslak şema hazırladık. Şubat ayı sonuna kadar talepleri alıyoruz. Tanıtım dosyalarını hazırlayarak Odamız Şehircilik, Planlama ve İnşaat Müdürlüğüne iletebilirsiniz. Bu yıl kiralamaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

29 EKİM’DE YENİ BİNADAYIZ

İTO’nun yeni hizmet binası inşaatı hakkında da bilgi veren Demirtaş, “İnşaatımız artık yer altından yeryüzüne çıktı. Bundan sonra daha hızlı yükselecek. Nisan sonu kaba inşaatı bitecek. İnşallah 29 Ekim’deki dönemimizin son meclis toplantısını yeni binamızda yapacağız” dedi.

88 YILLIK FİRMAYA ONUR ÖDÜLÜ

Tatlı ve Şekerleme Grubu Meslek Grubu üyesi İhsan Helvacı'ya da lokma ve tatlı sektöründe 88 yıldır İTO üyesi olması nedeniyle Vali Erol Ayyıldız ve İTO Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından Onur Belgesi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.