TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTB Instagram ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Ticaret Borsasının geçen yıl ilkini düzenlediği ödüllü İnstegram Yarışmasına bu yıl 756 eser başvurdu. Şartnameye uygun 463 eser arasından seçilen ilk üç esere ise ödülleri İTB Yönetim Kurulu Başkan Işınsu Kestelli tarafından verildi

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2017 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İTB Instagram ödülleri sahiplerini buldu

NİLGÜN TAZE

İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nin geçen yıl ilkini düzenlediği ödüllü İnstegram Fotoğraf Yarışması bu yıl geçen yıla oranla yüzde 160’lık bir artış gösterdi. Yarışma duyurusunun yapılmasının ardından siteye 756 eser yüklenirken şartnameye uyan eser sayısı ise 463 eser oldu. Jüri değerlendirmesine sunulan 463 eserin arasından ise birinciliği Üzüm Fotoğraf Kategorisi’nde Hakkı Çılgın, 2.’liği İbrahim Aysundu, 3.’lüğü Feyzullah Tunç aldı.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Işınsu Kestelli 2’incisi düzenlenen Instagram Yarışması Ödül Töreninde konuşma yaparak, “Sosyal medyanın sosyal ve ekonomik etkilerinin çılgın bir hızla yükseldiği bir dijital çağda yaşıyoruz. 2012 yılından 2017 yılına kadar 5 yıllık zaman içerisinde dünya nüfusu ortalama yüzde 10’luk bir artış göstermiş. Internet kullanıcı sayısı ise adeta şaha kalkmış ve 5 yıllık sürede yüzde 81 oranında artmış. Sosyal medya kullanıcı sayısı ise bütün istatistikleri geride bırakarak yüzde 88 oranında büyümüş. Böyle bir dönemde rekabetçi kalabilmek için sosyal medya eğitimi, herkes açısından bir tür evrensel okuryazarlık olmak durumunda” dedi.

GELECEK DERSLERİ

İnternetin tüm kalıpları değiştirdiği günümüzde kurumların da bu değişime uygun bir gelişim
göstermesinin zorunluluk olduğunu ifade eden Kestelli, “Geçtiğimiz hafta borsamızda bir konferans veren fütürist Ufuk Tarhan’ın dediği gibi belki de okullarımızda STEM eğitiminin yanında ‘gelecek’ dersleri vermek durumundayız. Bu nedenle paydaş iletişimini artırmak için geçen yıl başlattığımız Instagram yarışmasını bu yıl geliştirerek devam ettirdik. Geçen yıl sosyal medya yarışmamızın konusu, tarihi Borsa sarayımızın fotoğraflarıydı ve yarışmaya 178 fotoğraf katıldı” açıklamasını yaptı.

YARIŞMAYA İLGİ BÜYÜDÜ

Bu yıl yarışma konusunun Ege’nin ihracat yıldızları üzüm ve incirde üretim, hasat, kurutma ve
işleme sürelerine ilişkin fotoğraf ve videolar olarakbelirlediklerini ifade eden Kestelli, “Bu güzel çalışmanın jürisinde yer alarak katkı veren, Borsamız Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz’a, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Dr. Tayfur Akın ve İlhan Zincircioğlu’na, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gökhan Birinci’ye, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet İmançer’e teşekkür ediyorum. Yarışmaya gösterilen ilgi de tıpkı sosyal medya gibi hızlı büyüdü” şeklinde konuştu.

463 ESER JÜRİDE

Yarışma duyurusunun yapılmasının ardından siteye 756 eser yüklendiğini açıklayan Kestelli şunları söyledi: “Şartnameye uygunluk gösteren 463 eser jüri değerlendirmesine sunuldu. Uygun eser katılımında yüzde 160’lık bir artış yaşadık ve bu bizi ziyadesiyle mutlu etti. Katılan fotoğraf ve videolara bayıldım, eminim ki siz de çok seveceksiniz. Yarışmaya destek veren Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Özlem Aşman Alikılıç’a, izmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’e, Foto Muhabirieri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Kadir Kemaloğlu’na ve iFOD Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Dağtaş’a da çok ama çok teşekkür ediyorum. Hayatımızı güzelleştiren renkli işlere çok ihtiyacımız var. Bu nedenle katılan ve emek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyor, kazananları tebrik ediyorum.”

Birincilik ödülü 4 bin TL, ikincilik ödülü 2 bin TL, üçüncülük ödülü bin TL, mansiyon 750 TL olarak belirlenen yarışmanın kazananları ise şöyle:

Üzüm Fotoğraf Kategorisi      : 1. Hakkı Çılgın, 2. İbrahim Aysundu, 3. Feyzullah Tunç

Üzüm Video Kategorisi            : 1.Ramazan Emiroğlu, 2. Hakan Kuyumcu 3. Uğur Uygun

İncir Fotoğraf Kategorisi       : 1. İsmet Danyeli, 2. Tayfun Taner, 3. Nadire Günday

İncir Video Kategorisi          : Anıl Can (Mansiyon)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.