TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk çocuk müzesi

Karşıyaka Belediyesi, vizyon projeleri arasında yer alan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün yapımını tamamladı. Bir ilk olan proje, 23 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de, görkemli bir törenle açılacak

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 06:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlk çocuk müzesi

Karşıyaka Belediyesinin çocukları eğitim ve bilimle buluşturacak ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’ projesi tamamlandı. Yalı Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekare alan üzerinde kurulan kampüste; paleontoloji sergisi, entomoloji sergisi, inşaat adası, bilim adası oluşturuldu. Dev dinozorların ve diğer hayvanların replikaları, projenin en dikkat çekici unsurları oldu.

DEĞERLER SERGİLENECEK

Kampüs içerisinde yer alan çocuk müzesinde de yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin anlatılacağı sergi alanları hazırlandı. Kampüs içerisinde ayrıca okul gruplarının yararlanacağı piknik alanı, etkinlik tiyatro ve gösteriler için bir sahne, belgeseller için cep sineması, ziyaretçilerin yararlanması için restoran, büfe, hediyelik eşya ve fotoğrafçı dükkanları da oluşturuldu.

AÇILIŞ CUMARTESİ, 17.00’DE

Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 23 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de, muhteşem bir törenle kapılarını açacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış kurdelesini akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklarla birlikte kesecek. Gün boyunca çocuklara yönelik renkli etkinlikler gerçekleştirilecek. Doğukan Manço da DJ performansı ile çocukların en sevdiği şarkıları seslendirecek.

“ATATÜRK’Ü REHBER ALIYORUZ”

Tüm Karşıyakalıları bu heyecanı paylaşmaya davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bu projeyle, ‘Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir’ diyen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkıyor, örnek bir eğitim modelini hayata geçiriyoruz. Bizim temel hedefimiz; üretken ve farkındalığı gelişmiş, değer sahibi, soran-sorgulayan, aydınlık nesiller yetişmesine hizmet edebilmektir. Çocuklarımızın bilimden, sanattan, kültürden beslenerek daha iyi bir gelecek yaşamasını sağlayabilmektir. Evrensel Değerler Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsümüz, bu anlayışımızın en güzel eseri olacak. Bu gururu paylaşmak, heyecanımıza ortak olmak isteyen herkesi açılışımıza bekliyoruz” dedi.

NEDEN TÜRKİYE’DE İLK?

Çocuk Müzesi kriterleri Uluslararası Çocuk Müzeleri Birliğince belirleniyor ve akredite ediliyor. Karşıyaka Belediyesi Evrensel Değerler Çocuk Müzesi bu kriterlere göre oluşturuldu ve akredite işlemi için hazırlıklara başlandı. Bu yönüyle Türkiye’nin tek Çocuk Müzesi kimliğini taşıyor. Ayrıca, dünyada ‘Evrensel Değerler’ temalı ve içerikli hiçbir Çocuk Müzesi bulunmuyor. Karşıyaka’da inşa edilen müze, bu niteliğiyle de alanında dünyanın en kapsamlı projesi olma özelliğini taşıyor. n HABER MERKEZİ

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.