TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlham veren insanlar öğrencilerle buluşuyor

MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile NASA işbirliğinde gerçekleştirilen ilham veren buluşmalar video konferans bağlantısının ilk konuğu, NASA’da halen çalışmalarını yürüten Dr. Umut Yıldız oldu

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlham veren insanlar öğrencilerle buluşuyor

NİLGÜN TAZE

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) işbirliği ileastronomi ve uzay bilimleri alanında NASA’da halen çalışmalarını yürüten Dr. Umut Yıldız ile canlı bağlantı yapıldı. Buluşmada öğrenciler canlı yayınla Türk bilim insanlarına merak ettiği soruları sorarak aynı zamanda NASA’yı yakından tanıma fırsatı buldu.

İzmir’de yaklaşık 850 bin öğrencinin akademik anlamada eğitimini sürdürürken değişen dünyada teknolojiye yönelik çalışmalar yaparak öğrencileri bilime yönlendirmeye çalıştıklarını ifade eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Bu bir ilk ancak bu sistemin devamlılığını sağlayacağız. Uzaya meraklı olan öğrencilerimizi Türk bilim insanları ile canlı yayında bir araya getirerek uzay bilimleri hakkında birinci ağızdan bilgilenmelerini sağlıyoruz. Güzel ve iyi bir model olmayı başarmış insanlarla öğrencilerimizin bir araya gelmesi eminim ki onların ufuklarını açacaktır” dedi.

İLHAM VERİYORLAR

Uzay biliminin madencilik, turizm ve savunma sanayinde ilerliyorken teknolojik imkanlardan faydalanarak öğrencileri ilk ağızdan bilgi edinmelerini sağladıklarını ifade eden Yahşi, şunları söyledi: “NASA’nın dışında başka bilim yuvaları ile de bağlantı kurarak bu faydalı çalışmayı devam ettireceğiz. Umut Yıldız gibi yaptığı bilimsel çalışmalarla ülkemizin gurur kaynağı olmuş çevresine ilham veren isimlerle buluşma günlerini özellikle üniversite öğrencilerimize daha fazla uyguluyoruz. Şimdi lise öğrencilerine de bu sistemi uygulayarak lise öğrencilerimizi daha iyi ve daha donanımlı bir şekilde üniversiteye hazırlamak istedik. İlham veren insanlarımız bir CİO, çok başarılı bir bilim adamı ve konusunda uzman olmuş bir insan olabilir. Çocuklarımıza bu sistemin bir getirisi de interaktif bir şekilde sorularını sorarak cevapları aynı anda alabilmeleri olacak.”

İLHAM VEREN BULUŞMALAR

Milli Eğitim Bakanlığının e-konferanslar düzenleyerek gençlerin bilim dünyasını yakından takip etmelerine destek verdiğini açıklayan Yahşi, “Şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki Bakanlığımız eğitim teknolojilerine çok önemli yatırımlar yapmıştır. Bu ciddi yatırımlardan bir tanesi de teknolojik alt yapıyla ilgili çalışmalardır. Hızla ilerleyen teknoloji çağında bilginin paylaşımı ne kadar hızlı ve etkili olursa o oranda gelişmiş ülkelerin arasında hak ettiğimiz yeri alırız. Öğrencilerimizin teknolojik gelişmeleri takip eden, üretken beyinler olması adına, onlarla birlikte bu tür ufuk açan çalışmalarımız devam edecek. Çalışmalarımızın gerek öğrencilerimizin uzaya olan alakasını destekleyeceğini gerek de ileriye dönük planlamada vizyonlarına dönük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda astronomi ile uzay bilimlerine öğrencilerin ilgisini çekmek ve bu alanda akademisyenler yetişmesi yönünden de önemli bir program yürütüyoruz” açıklamasını yaptı.

EĞİTİMDE E-KONFERANS

Bu çalışmaların eğitim kurumlarına güçlü bir dinamizm kattığı bilgisini veren Yahşi, “Güzide şehrimiz İzmir ve müdürlüğümüz olarak geleceğe dönük ideallere sahibiz. Öğrencilerimizin katılacağı e-konferansları daha da artırmakla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz öğrencilerimizin kendini bilime adamış insanlardan ilham alarak bilim dünyasında büyük işler başarmaları ve insanlığın gelişimine katkıda bulunmalarıdır. Öğrencilerimiz e-konferansta, yıldızların oluşumundan gezegenlere, uzayın genişlemesinden yaşama ve Mars yolculuğuna kadar birçok konuda soru sorup bilgi sahibi olabilirler. Böylece diğer ülkelerdeki gelişmeleri öğrenip ülkemizde şu an astronomi açısından ne durumda olduğunu ve neler yapabileceğimizi daha net görebiliriz. Bundan sonra yapacağımız e-konferanslarda da öğrencilerimizi dünyada önemli bilimsel çalışmalar yapan kurumlarla tanıştırmak dileğiyle” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.