TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İKTAD’ın konuğu Bahri Karaduman

Şair ve yazar Bahri Karaduman, İzmir Kültür ve Tarih Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği sohbet toplantılarının konuğu oldu

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2017 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İKTAD’ın konuğu Bahri Karaduman

EMİRCAN IŞILDAK

İzmir Kültür ve Tarih Araştırmaları Derneği’nin (İKTAD) gelenekselleşen sohbet toplantılarının konuğu şair ve yazar Bahri Karaduman oldu. Ünlü edebiyat ustası Karaduman, İKTAD üyelerine İzmir’in edebiyat yolculuğu ile ilgili bilgiler verdi. “Edebiyatımızda İzmir Hikayeleri” söyleşisi gerçekleştiren Karaduman, Türk edebiyatındaki ünlü isimlerin İzmir’de yazdığı veya İzmir’i roman veya öykülerinin merkezine alan eserlerden örnekler verdi.

İZMİR TEMALI ESERLERDEN SÖZ ETTİ

Yazar Bahri Karaduman ilk olarak Halit Ziya Uşaklıgil’in “İzmir Hikayeleri” isimli eserinden bahsetti. Karaduman, “Halit Ziya Uşaklıgil, öyküsünde gezdiği Kemeraltı, Şadırvan ve Kestane Pazarı çevresini anlatır. Öyküde geçen kahraman gezdiği yerlerde eski anılarını bulamayınca sanki cenazeden döner gibi hüzünle döndüğünden bahseder” yorumunu yaptı. Kent ile ilgili ünlü yazar Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Şapka isimli eserinden de övgüyle söz eden Karaduman, “Şapka eseri bağnazlığı ve hoşgörü yoksunluğunu anlatan bir kitap. İtalyan bir kız ile nişanlanan zengin İzmirli Fazıl hep şapka takar. Genç ve idealist Fazıl modernliğin simgesi şapkasını hiç çıkartmaz. Geleneğe başkaldırır ve bu başkaldırıyı da hayatıyla öder” diye anlattı.

Karaduman, Ahmet Haşim, Ömer Seyfettin, Atilla İlhan, Besim Akımsar ve Tarık Dursun K’nın İzmir öykülerini de dernek üyeleri ile paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.