TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Işık Öğütçü’ye yapılan haksızlıktır

CHP kulisleri, Orhan Kemal’in oğlu Araştırmacı- Yazar Işık Öğütçü’nün adaylığının iptal edilip yerine Ali Şeker’in getirilmiş olmasıyla çalkalanıyor. Öğütçü’ye İzmir’den de destek var

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 10:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Işık Öğütçü’ye yapılan haksızlıktır

CHP kulisleri İstanbul İl Örgütü’nde kültür sanat komisyonu başkanlığı yapmış ve yıllardır CHP’de hizmet veren Işık Öğütçü’nün adaylığının iptalini konuşuyor. Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Orhan Kemal’in oğlu olan ve 20 yıla yakın bir süredir Türk edebiyatı adına önemli araştırmaları okuyucuyla buluşturan Öğütçü, İstanbul 2. Bölge 8. Sıradan aday gösterildi. Ardından listede yer bulmayan Ali Şeker, Öğütçü’nün bulunduğu sıraya konuldu. Öğütçü’ye haksızlık yapıldığını söyleyen CHP’nin İstanbul emekçileri ve bazı yöneticileri, haksızlığın giderilmesini istiyor. İzmir’den de Uğur Yelekli haksızlığın giderilmesini istedi.

İZMİR'DEN DE TEPKİ VAR

CHP’de Konak İlçe Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Meclis Üyeliği ve Karabağlar Kent Konseyi dahil bir çok görevde yer alan Uğur Yelekli, Işık Öğütçü’nün aday gösterilmemesinin CHP için bir kayıp olduğunun altını çizerek, “Işık Öğütçü’yü sadece Orhan Kemal’in oğlu olarak değil, CHP’nin bir neferi olarak da tanıdım. Açıkçası onu tanıma şerefine nail olmaktan da mutluyum. Işık Öğütçü, sanat ve edebiyat dünyasını harekete geçirebilecek ve özellikle genç kitlelerle bağ kurabilecek bir kişiliktir. Türkiye’nin her bölgesinde ulaştığı bir insan topluluğu var. Bu açından ilk önce onun adaylığını öğrendiğimde çok mutlu oldum. Ancak, sonrasında listeden çıkarılmış olması bizi çok üzdü. Partinin bu konularda ya en son açıklama yapması gerekir ya da açıklama yaptıktan sonra isimlerin arkasında durması gerekir. Hele hele Işık Öğütçü gibi bir değer, bu tür tutumları hiç hak etmiyor” dedi.

Işık Öğütçü ile yıllardır omuz omuza mücadele ettiklerini kaydeden bir parti yöneticisi,

“Işık Öğütçü, 20 yıla yakın bir süredir, Orhan Kemal’in bıraktığı kültürel birikimi tanıtmak ve kayır eserlerini sanat dünyamıza kazandırmak için çaba sarf eden bir edebiyat insanı.

CHP’nin İstanbul-Beyoğlu İlçe Örgütü’nde her kademede görev almış, iki yıl boyunca da İstanbul İl Örgütü’nde Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı olarak görevi başarıyla sürdürmüş.

2007 seçimlerinden bu yana partiye adaylık başvuru yağan Işık Öğütçü, ilk defa milletvekili adayı olarak gösterildi. Ancak, bu adaylık çok uzun sürmedi. İstanbul 2. Bölge 8. Sıradan vekil adayı gösterilen Öğütçü, listeler YSK’ye teslim edilirken adaylıktan çıkarıldı.

Öğütçü’nün adaylık sırasında şu anda CHP gündemini epeyce işgal eden Ali Şeker duruyor. Peki Ali Şeker, nasıl vekil adayı oldu? Cevabı basit: Şeker İstanbul İl Başkanı’nı genel merkeze yönlendirerek 3. Bölgeden adaylık istiyor. Bunu başaramayınca 2. Bölgeden Işık Öğütçü’nün sırasına yerleşiyor. Bu apaçık bir haksızlıktır” dedi.

AÇIKLAMA YAPILMAMIŞ

Bir başka CHP’li de Öğütçü’nün parti disiplini ve ahlakını özümsemiş biri olduğuna dikkat çekerek, “Arkadaşımız Işık Öğütçü hala tek kelime söylemiş değil. Sessizce partisinin çalışmalarına katılıyor ve 24 Haziran günü Cihangir’de oy koruması için görev saatini bekliyor. Bu arada, CHP Genel Merkezi bu konuyla ilgili Öğütçü’ye herhangi bir açıklama yapılmış veya nezaket gereği bir telefon edilmiş değil” diye konuştu.

Aynı CHP’li, CHP emektarı oğlu Işık Öğütçü’yü dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “CHP kulislerinde bu durumdan rahatsız çok önemli isimlerin yer aldığını ve parti tabanında ciddi bir üzüntü olduğunu belirtmekte fayda var” ifadesine yer verdi.

Kendisine telefonla ulaştığımız Araştırmacı-yazar Işık Öğütçü ise, partisinin hizmetinde olduğunu ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Adaylığıyla ilgili sadece, “Bu durumu vicdan sahibi parti yetkililerine ve mücadeleden vazgeçmeyen halkımızın vicdanına bırakıyorum” dedi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.