TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hülya Koçyiğit’li açılış

7. Ege Üniversitesi Uluslararası EgeArt Sanat Günleri Sahne Etkinlikleri açılış töreni çeşitli alanlarda ünlü sanatçıları üniversite kampüsünde konuk etti. Açılışta Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi konser verdi

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hülya Koçyiğit’li açılış

SULTAN GÜMÜŞ

Ege Üniversitesi Kampüsü Yusuf Vardar Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da, EgeArt sahne etkinlikleri açılış töreni gerçekleştirildi. Türk sinemasının yıldız ismi Hülya Koçyiğit’in onur konuğu olarak yer aldığı açılışa; ayrıca Manga grubunun solisti Ferman Akgül, rock müziğin güçlü ismi Hayko Cepkin, Pop Müzik Sanatçısı Zeynep Casalini ile Romanya’nın ünlü pop müzik sanatçılarından Mihai Traistariu katıldı.

EGE ÜNİVERSİTESİ EKOLU

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili ve EgeArt Bilim ve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Bilgehan Gültekin, EgeArt sahne etkinlikleri açılışına davet edilen sanatçıların Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil eden sanatçılar olduğunu ifade ederek, sahne etkinlikleri alanında bir Ege Üniversitesi ekolu oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Sahneye davet edilip, ödülleri takdim edilen Ferman Akgün, Hayko Çepkin, Zeynep Casalini, Semiha Yankı ve Mihai Trăistariu’ya bilinen şarkılarını seslendirerek, öğrencilere ve akademisyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Prof.Dr. Gültekin, ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit’e törende Türk Sineması alanında onur ödülü takdim etti. Gültekin, etkinlikler süresince kampüste gerçek anlamda bir sanat buluşması olacağını da kaydederek, sanatçıları Ege Üniversitesi Yaz Festivali’ne de davet etti.

ULUSAL YARIŞMA

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit ödülünü almak için sahneye çıktığı esnada, Antalya Film Festivali’nde ‘ulusal film yarışma kategorisi’ kaldırılmasına da değindi. Koçyiğit, “Sizlerin sevgisi, ilgisi ve varlığıyla var oluyoruz. Bu güzel alkışlara tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Oldukça uzun bir ismi var şuan alacağımız ödülün. Bunlar her zaman bizim için çok çok değerli. Biz suretle devam ediyoruz. Biz üretmeye siz görmeseniz de halen devam ediyoruz. Sinemaya gidin, takip edin. Sinema filmlerini, sinema salonlarında izleyin. Çok daha bambaşka oluyor onun tadı. İnternetten izliyorsunuz biliyorum ama bana yeterli gelmiyor. Çünkü çok güzel filmler üretiliyor. Ancak çok popüler olan filmler seyrediliyor. O güzel filmler gerçekten büyük başarılarla dönüyor ülkemize. Ama çok az yerli izleyiciyle buluşuyor. Bu içimizde hep bir ukte. Aslında bu tür filmleri daha çok festivallerde görme şansı buluyoruz. Ancak bu yıl hiç ummadığımız bir şey oldu. 54 yıldır yerli ve milli gururumuz olan Antalya Film Festivali’nde Ulusal Film Yarışma Bölümü ne yazık ki kaldırıldı. Bu bizim içimizi acıttı. Buradan sesleniyorum. Uluslararası yarışmalar elbette ki yapılmalı. Hepimiz bunu arzu ediyoruz, destekliyoruz, alkışlıyoruz. Ancak ulusal yarışmaya tekrar kavuşmak istiyoruz.

Ödüllerini alan sanatçıların ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi konser verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.