TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hükümetten bir tepki daha bir tepki daha

Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, resmi Twitter adresinde “Kudüs müslümanların ilk kabilesidir, ortak davasıdır” açıklamasında bulundu. Kudüs, ümmeti Muhammed’in Mekke ve Medine’den sonra değer verdiği üçüncü şehirdir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hükümetten bir tepki daha  bir tepki daha

MEMHET EMİN YENİAY/ANKARA

Kudüs, Müslümanların ziyaretine gideceği üç mescidden biri olan Mescid-i Aksa’nın (diğer mescidler ise Mescid-i Haram, Mekke’dedir; Mescid-i Nebevi, Medine’dedir) bulunduğu şehirdir” ifadelerini kullanan Bozdağ, “Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Mirac mucizesinin şahididir ve Mirac mucizesinin gerçekleştiği yerdir. Kudüs, Müslümanların izzetidir, onurudur, şerefidir. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davasıdır” dedi.

Açıklamalarını sürdüren Bozdağ, “Kudüs, Orta Doğu ve dünya barışının anahtarıdır. Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs’ün statüsü, uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınmıştır. Kudüs’ün statüsünü korumak, hem BM’nin, hem BM üyelerinin, hem Müslümanların ve hem de İslam ülkelerinin namus borcudur” derken, “Kudüs’ün başkent ilanı, büyük zorluklarla yürütülen barış sürecini yok eder. Kudüs’ün başkent ilanı, bölgede büyük kargaşa, kriz, kaos ve çatışmalara kapı aralar; öngöremediğimiz olumsuzluklara gebedir. Kısaca Kudüs’ün başkent ilanı, hepimiz ve herkes için büyük felaket olur” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.