TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizmet dosyası verildi

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na verdiği AK Partili 7 ilçe belediyesinin sorun ve talepleriyle ilgili dosyayla alakalı yapılanların yer aldığı dosyayı Başkan’dan teslim aldı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hizmet dosyası verildi

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül göreve gelir gelmez yaptığı tebrik ziyaretinde İzmir’in onay bekleyen projeleriyle ilgili bir dosya sunmuştu. Çoğunluğu ulaşımla ilgili 14 maddeden oluşan dosyayı kabul eden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise, aynı ziyarette AK Partili 7 belediyenin sorunlarına dair maddeler içeren bir dosya iletmişti. Şengül, Kocaoğlu’nun kendisine sunduğu dosyayı hemen partisinin İzmir milletvekillerine ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a iletmişti. Ahmet Arslan katıldığı AK Parti Bornova İlçe Kongresi’nde yapılacakları anlatmış, dosyada bulunan maddelerden biri olan Halkapınar-Otogar metro hattının Bakanlık tarafından yapılacağı bilgisini paylaşmıştı.

“YÜZDE 80’İ TAMAM”

Gelişmelerin ardından bu kez AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Kocaoğlu, Şengül’e büyükşehir belediyesinin AK Partili 7 ilçe belediyesine bugüne kadar verilen hizmetler ile planlanan ve süren projelerle ilgili bir dosya sundu. Dosyayı teslim alan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Başkan Kocaoğlu’nun kendisine sunduğu ve hemen Bakanlıklarla yaptığı görüşmeler sonunda dosyadaki maddelerin yüzde 80’inin çözüme kavuşturduklarını, geri kalanlarla ilgili çalışmaların ise sürdüğünü ifade etti.

“NOTLARINI TEK TEK ÇIKARTTIK”

Görüşmenin basına açık gerçekleşen bölümünde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Şengül’ün kendisine sunduğu dosyayı çalıştıklarını belirterek, “Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz. Seçimler hayırlı uğurlu olsun vatanımıza milletimize. Biz de verdiğimiz dosyayı çalıştık. Onların notlarını tek tek çıkarttık. Biraz sonra dosyayı takdim edeceğiz. Neyin nasıl yapıldığı, yapılanlar yapılmayanlar gerekçeleriyle birlikte var. İhale süreci olanlar dahil tek tek teferruatıyla birlikte var” diye konuştu.

“YÜZDE 80’İ ÇÖZÜLMÜŞ DURUMDA”

Dosyayı teslim alan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Başkan Kocaoğlu’nun kendisine sunduğu ve hemen Bakanlıklarla yaptığı görüşmeler sonunda dosyadaki maddelerin yüzde 80’inin çözüme kavuşturduklarını ifade ederek Şengül, “Birkaç konuyla ilgili de gelişme oldu. Onlarla ilgili Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla değerlendirme yaptıktan sonra paylaşırız. Dosyanın diğer maddeleri ne aşamada ne oldu onları da çözelim. Şöyle söyleyeyim; bize iletilen başlıkların hemen hemen yüzde 80’i çözülmüş durumda. Bir iki tanesiyle ilgili süreç devam ediyor. Süreç tamamlandıkça kendilerini bilgilendireceğiz” diye konuştu.

“SON GELİŞMELERİ AKTARACAĞIZ”

Şengül, kendisine sunulan dosyayla ilgili her gelişmeyi de Başkan Kocaoğlu’na aktaracaklarını şu sözlerle aktardı: “Sayın büyükşehir belediye başkanının daha önce atanmamız dolayısıyla nezaket ziyareti olmuştu. O ziyarete geldiğinde de büyükşehirle ilgili bir dosya sunmuştu. Biz de ilçe belediyelerimizle ilgili sıkıntılarla ilgili başkanımıza bir dosya sunmuştuk. Bize sunulan dosyayla ilgili olarak Bakanlıklarla gerekli görüşmeleri yaptık. Bazılarında yol kat ettik, sonuçlandı. Bazılarında süreç devam ediyor. Bugünkü ziyaretimizin amacı hem karşılıklı nezaket ziyareti hem de bizim ilçe belediyelerimizle ilgili sayın başkanımızın bize değerlendirmeleri olacak. Bizde son olarak bize verilen dosyayla ilgili son gelişmeleri kendisine aktaracağız.”

“KAVGAYA GEREK YOK”

İzmir ile ilgili siyaset dışındaki her sorun ve konuda birlikte hareket etmeye hazır olduklarını kaydeden Şengül, ‘sen yaptın-ben yaptım kavgasına gerek olmadığını’ vurgulayarak, “Belediye başkanımızla bir araya geldiğimizde İzmir ile ilgili olumlu görüşmelerimiz oluyor. Ama maalesef bazen ayrıldıktan sonra yine o söylemler, ayrıştırıcı söylemler öne çıkıyor. Hem bizim tarafımızdan hem karşı taraftan. Gerçekten samimi olarak İzmir ile ilgili siyaset dışında yapılacak her şeyde varız. Bunu kamuoyuyla paylaşmadan arka planda yapmaya da varız. Biz hükümet olarak kendi paramızı cebimizden harcamıyoruz. Milletimizin bize emanet ettiği parayı millet için harcıyoruz. Biz millet menfaatine çalıştığımız için sen yaptın, ben yaptım kavgasına girmeye gerek yok. Beraber İzmir ile ilgili ne yapabiliriz. Kentsel dönüşümle ilgili sıkıntılar var. Bakanlık hükümet ayrı şeyler yapmaya çalışıyor. Büyükşehir kendine göre bir şeyler yapmaya çalışıyor. Hatta bu konuyla ilgili de kendisiyle görüşeceğiz. Bırakalım ayrı şeyler yapmayı. Ortaklaşa hükümet-büyükşehir belediyesi İzmir ile ilgili nasıl bu konuları ele alır, nasıl çözer, nasıl katkı koyarız. Beraber çözüm üreteceğiz. Yoksa böyle ayrıştırmak kavga etmek. Biz siyaset olarak seçimi zamanı dışarı çıktığımızda siyasetimizi yaparız, birbirimize karşı eleştirilerimizi yaparız” açıklamasında bulundu.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

24 Haziran’da gerçekleşecek erken seçimler için konuşan Kocaoğlu, “Biz her zaman seçime 6 ay kala diyoruz ama 2 ay kala seçim oluyor. Gerçi genel seçim ama” dedi. Şengül bunun üzerine, “Biz de bu kadar erken beklemiyorduk” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.