TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Herkes iyiye hasret kalmış”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, aday tanıtımı toplantısında yaptığı açıklamada “Hiçbir şeyi bu kadar çabuk beklemiyorduk. Herkes iyiye hasret kalmış” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Herkes iyiye hasret kalmış”

E. ÇAĞLA GENİŞ

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 27. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa; İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, İl Başkanı Koray Ükünç, il yöneticileri, ilçe başkanları, parti mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, burada yaptığı konuşmasında birbirinden önemli mesajlar vererek, “14 adaylığın hepsine talibiz. Bir rivayete göre CHP’den çok oy alıyoruz, bir rivayete göre MHP’den çok oy alıyormuşuz. Ben size bir müjde veriyorum. Biz en çok oyu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden alacağız. Bugün bize Adalet ve Kalkınma Partisi’nden gelecek oyları ölçümleyemiyoruz. Çünkü çok yoğun bir baskı var” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “İYİ Parti kurulduğu günden beri çok yoğun günler geçiriyoruz. Partimizi kurduk kurar kurmaz olağan kongremizi gerçekleştirdik. Parti teşkilatlarımızı tamamladık ve seçime katılmak için şartları. Başkalarına tanınan haklar İYİ Parti’den esirgenince tedbirli davranmaya yönelik stratejiler geliştirdik. Hiçbir şeyi bu kadar çabuk beklemiyorduk. Hala ülkede hak hukuk ve adaletin varlığına inanmak istiyoruz. Teşkilatlarımızı kurduk kongre istediler. İl kongrelerini yaptık. Yapılmış kongremiz ardı yenisini istediler. Ve İYİ Parti’yi seçime hazırladık. Farklı tuzaklar kurmaya çalıştıklarını görünce farklı tedbirler geliştirdik. Başka bir partide 10 yıl il başkanlığı yaptım. Orada böyle bir siyasi atmosfer orada görmedim. Herkes iyiye hasret kalmış” dedi.

“ONLAR BENİM KARDEŞLERİM”

Dervişoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Yüzlerce adayın yüzlercesi iyiydi, güçlüydü, İzmir’e hizmet etmeye kabiliyetine sahipti. Tamamı aday sıfatını hak edecek emeğe sahiptir. Akıttıkları terin şahidiyim. Zor bir süreçten geliyorlar, en az onlar da benim kadar birinci sıra adayı olmayı hak ediyorlar. Bizim iki bölgede 28 adayımız var ama İzmir’in tek adayı var. O da Meral Akşener’dir. Her iki bölge de adaylarımızla çalışacağız. Genel sekreterimiz ikinci bölgede, rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Benim de rakibim Başbakan Binali Yıldırım. Ama Meral Akşener’in ismi bu ikisine de yeter. Her yıl seçim yaşanıyor. Millet seçimden yoruldu. Olup biten olumsuzluğu işbaşındakiler farkında. Cumhurbaşkanı diyor ki erken seçim uygun değildi ama teklif MHP’den gelince yapamayız diyemedik. Eski partimle ilgili laf söylemiyorum. Onlar benim kardeşlerim. Benim derdim onlarla değil.”

“EN ÇOK OYU...”

Milletvekili adaylarının toplumun bütün kesimlerini temsil ettiğini söyleyen Dervişoğlu, “Listemizde ülkücü gelenekten, merkez sağdan gelen, sosyal demokrat gelenekten gelen, Alevi, Sünni, Kürt, Türk var. Bu yüzden önemli ve kıymetli. Bizim derdimiz asgari müşterekler değil bu ülkenin azami ihtiyaçları üzerinden hareket ediyoruz. Bizim derdimiz kutuplaştırmak değil kucaklaştırmaktır. Her şey en ince ayrıntısına kadar doğru bir şekilde düşünülerek gerçekleştirilmiştir. 14 adaylığın hepsine talibiz. Bir rivayete göre CHP’den çok oy alıyoruz, bir rivayete göre MHP’den çok oy alıyormuşuz. Ben size bir müjde veriyorum. Biz en çok oyu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden alacağız. Bugün bize Adalet ve Kalkınma Partisi’nden gelecek oyları ölçümleyemiyoruz. Çünkü çok yoğun bir baskı var. Birileri de bunu medet görüyor. Bu millet korkuyor sanıyor. Bu millet korkmuyor. Hesap soracağı anı bekliyor. Türk milleti zafer kazanmadan önce çekilmesini çok iyi biliyor. Sütre gerisinde bekliyor ve hesap günü sandıkların başına gitmeyi bekliyor” ifadelerini kullandı.

“OHAL’İ KALDIRACAĞIZ”

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, çok ağır baskılar ve yıldırmalarla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Çıray, şunları kaydetti: “Bugünün siyasi iktidarının kararı çok partili siyasi hayattan tek adam devletine geçmektir. İYİ Parti bunun önündeki en büyük engeldir. Kırılan varsa bağrımıza basarak kimseyi dışlamayarak Türkiye’de yeniden rejimi rayına oturtmalıyız. İlk yapılacak iş OHAL’i kaldırmak olacak. Bu şartlarda seçime gidilmesini ayıplıyorum. Demokrasiyi ve hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz. Bize adaylık başvurusu yapan herkes değerlidir. Listede olanlardan daha değerli olanlar var. Bunlar geçmişte kaldı. Bu toplantıdan sonra sokaklara gideceğiz. Dağa taşa kurda kuşa kendimiz anlatacağız. Tek çaremiz anlatmak gezmek dağdaki çobanın ayağına kadar gitmek. Bu salon bir iktidar müjdecisi.”

BİRİNCİ BÖLGE ADAYLARI

Dursun Müsavat Dervişoğlu

Yıldırım Ulupınar

Mehmet Tezkan

Çiğdem Özer

Doğukan Demirel

Osman Varol

Bülent Kırılmaz

Serap Özöktem

Ülkü Doğan

Hüseyin Hakan Işık

Burcu Bostancıoğlu

İbrahim Dönertaş

Kadir Gürel

Gizem Albaş

İKİNCİ BÖLGE ADAYLAR

Aytun Çıray

Mustafa Kerpişci

Şengül Hablemitoğlu

Hüsmen Kırkpınar

Behice Yıldız Ünsal

Metin Dökmeciler

Anıl Selek

Nadir Gergin

İlker Gül

Salih Atakan Duran

Hayrı Köseoğlu

Aysel Çeken

Murat Cem Özdemir

Pelin Yetkin Yazıcı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.