TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her Sınıfın Bir Yetimi Var

Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Gençay, TÜBİTAK 4006 projelerinin kabul edildiğini belirterek, yardımlaşma bilicini oluşturmak adına "Her Sınıfın bir Yetimi Var" projesini hayata geçirdiklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Her Sınıfın Bir Yetimi Var

NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER

TÜBİTAK 4006 projesi kabul edilen Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenciler arasında yardımlaşma bilicini oluşturmak adına ‘Her Sınıfın bir Yetimi Var’, ‘Halep İçin El Ele’, ‘Simidini Paylaş Gönüllerde Dolaş’ projelerini uyguluyor.

Okul aynı zamanda Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu yarışmalarda, hutbe okumada İzmir 4’üncülüğü, Kuran-ı Kerim okumada İzmir 3’üncülüğü, ezan okumada İzmir 3’üncülüğü, hafızlık yarışmalarında İzmir 3’üncülüğü elde etmiş durumda.

Akıllı tahtaların takılması için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyleyen Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Gençay, “Ayrıca ek binadaki pansiyonun faaliyete geçirilmesi için de girişimlerde bulunduk. Bunun dışında herhangi bir sıkıntımız yok. Okulumuzda 32 öğretmen, 290 öğrenci, 1 memur, 2 kadrolu hizmetli, 2 tane güvenlik görevlisi bulunuyor. Şu an 2 hizmetliye daha ihtiyacımız var. Okulumuzda öğrencilerimize ve velilerimize okul kuralları, yönetmelikler, verimli çalışma yöntemleri, YGS- LYS sunuları, ortaöğretim başarı puanının etkilerinin anlatılması, yüksek öğretime geçiş sistemi, obezite, diyabet, madde bağımlılığı, güvenli internet, ergenlik ve aile içi iletişim gibi konularda seminerler veriliyor” dedi.

​​TÜBİTAK 4006

Velilerin genel olarak çocuklarına karşı yeterince ilgi ve alaka göstermediğini belirten Gençay, “Ancak biz okul olarak onları tanıtım toplantısı, veli toplantısı adı altında okula davet ederek okul ve öğrenci hakkında bilgilendiriyoruz. Yukarıda belirtilen seminerler ışığında da onları okula çekmeye çalışıyoruz. TÜBİTAK 4006 projemiz kabul edildi ve Mayıs ayı içerisinde bu projeyi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yardımlaşma bilicini oluşturmak adına okulumuzda ‘Her Sınıfın bir Yetimi Var’, ‘Halep İçin El Ele’, ‘Simidini Paylaş Gönüllerde Dolaş’ projeleri uygulanmaktadır. Değerler eğitimi kapsamında okulumuzda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Her hafta bir sınıfta vatan, millet, bayrak sevgisi konusunda seminerler veriliyor. Ayrıca yukarıda belirtilen konular ile ilgili okul içi yarışmalar düzenleniyor” açıklamasını yaptı.

OKUL BAŞARILARI

Okullarının kaliteli din eğitimi veren bir müessese olmakla beraber aynı zamanda öğrencilerine manevi değerleri aşılayan, sorumluluk sahibi, idealist ve milli şuura sahip bireyler yetiştirdiğini açıklayan Gençay, “Öğrencilerimizi mesleki anlamda tam donanımlı yetiştirmek üzere okulumuzda kurslar açılmakta olup çeşitli cami ve kuran kurslarında mesleki tatbikat yaptırılmaktadır. Birinci dönem itibariyle 83 öğrencimiz imam hatiplik, müezzinlik uygulamalarına katılmıştır. Ayrıca akran eğitimi konusunda ‘Darül Erkam İyilik Kulübü’ ‘kurulmuş olup, kitap okuma, meal ve tefsir dersleri de verilmektedir. Yine dini gün ve gecelerde programlar düzenlenmekteyiz. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu yarışmalarda, Hutbe Okumada İzmir 4’üncülüğü, Kuranı Kerim Okuma da İzmir 3’üncülüğü, Ezan Okumada İzmir 3’üncülüğü, Hafızlık Yarışmalarında İzmir 3’üncülüğü derecelerini elde ettik” ifadelerini kullandı.

HALK EĞİTİM KURSLARI

Halk eğitimi aracılığıyla velilere ve halka yönelik çarşamba, perşembe ve cuma günleri ses eğitimi kursu düzenlenmekte oldukları bilgisini veren Gençay, “Öğretmenlerimizin gelişimlerine yönelik Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu hizmet içi eğitim kursları devam etmekte. Okul olarak ERASMUS Plus K101 projesine başvuru yaptık ve sonucunu bekliyoruz. Kabul edildiği takdirde etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Okulumuz rehberlik servisinin amaçları arasında okul yaşantısına uyum sağlama sürecinde öğrencilere destek ve yol gösterici olmak, karşılaştıkları çeşitli zorluklar ile başa çıkmada kendi gücünü keşfetmelerine yardımcı olurken, birlikte yeni ve etkili baş etme yolları bulmak yatıyor. Yine gençlerimizin bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini daha iyi tanımalarında, gerçekçi ve uygun hedefler bulmalarında ve bu hedeflere ulaşmalarında onlara yardımcı olmak hedeflerimiz arasında. Tüm bunları yaparken okulumuzda öğrencilerimize rahatlıkla ve güvenle sorunlarını paylaşabilecekleri, samimi ve destekleyici bir ortam sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BİREYSEL DANIŞMANLIK

Hizmet alanları arasında bireysel danışmanlık,mesleki rehberlik, meslek danışmanlığı, sosyal rehberlik ve eğitsel rehberliğin bulunduğu bilgisini veren Gençay, “Bireysel görüşmelerimizde sınav kaygısıyla başa çıkma, okul ortamına uyum sağlama, başarıyı arttırmak için gerekli becerilerin kazanılması, kişilerarası ilişkiler ve ders seçme ve meslek seçimine yer veriyoruz. Ek olarak üniversiteleri ve bölümleri tanıma ve üniversite tercihleri konusunda rehberlik yapmakta çocuklarımıza verdiğimiz hizmetler arasında yer alıyor. Görüşmeler genellikle haftada bir kere ve 40 dakika şeklinde planlanıyor. Ancak belli durumlarda, gerekli görülürse görüşmelerin sıklığı danışman ve danışanın ortak kararı ile belirlenebiliyor” dedi.

REHBERLİK GÖRÜŞMELERİ

Çalışma ilkeleri arasında gizliliğe önem verdiklerini açıklayan Gençay şunları söyledi: “Yapılan tüm görüşmeler ve paylaşılan tüm bilgiler danışan ile danışman arasında kalır ve öğrencinin onayı alınmadan paylaşılmaz. Servisimizle iletişime geçmek, buraya başvurmak ve buradaki görüşmelere katılmak tamamen gönüllülüğe dayanır. Görüşmelerin belli bir sistemde ve düzenli olarak devam etmesi oldukça önemlidir. Aksi belirtilmediği sürece tüm görüşmeler kararlaştırılan gün ve saatte, haftada bir kere gerçekleştirilir. Süreklilik ve devamlılığın sağlanması, Rehberlik öğretmeninin olduğu kadar öğrencilerimizin de sorumluluğundadır.”

YASAKLAR ÇÖZÜM DEĞİL

Gençay, öğrencilerin yaşadığı sorunları aileler ile işbirliği içerisinde çalışarak çözebildiklerini söyleyerek, “Öğrencinin tedavisi gerekiyorsa sağlık kuruşlarının desteği de gerekiyor. Bireysel görüşme yapılarak, öfke kontrolü, iletişim becerileri üzerine yoğunlaşılıyor. Bunun dışında çocuğun sosyalleşmesi için sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendiriyoruz. Ailenin ve çocukların güvenli internet konusunda bilgili olmaları gerekiyor. Çocuğun vakti sosyal faaliyetler ve spor ile doldurarak bilgisayara ayırdığı zaman azaltılmalı ve çocukla bu konuda anlaşma yapılması gerekiyor. Mahrum ederek, yasaklayarak bu sorunun çözülmeyeceğini görebiliyoruz. Aile içinde sağlıklı iletişimin olması teknoloji bağımlılığını azaltmaktadır” açıklamasını yaptı.

SOSYAL İMKANLAR

Öğrencilerin hareket alanını genişleterek onların aktif olarak derse katılımlarını sağlayacak ortamların oluşturulması gerektiğini söyleyen Genç ay şu ifadeleri kullandı: ‘Müfredatın yeniden ele alınarak yaşadığımız çağa uygun hale getirilmesi, öğrencilerin daha çok sosyal aktivitelere katılımlarının sağlanması gerekiyor. Okulumuz 28 dönüm alana sahip kampus şeklinde olup her türlü sosyal, kültürel ve sportif imkanlara olanak sağlayacak fiziki imkana sahip. Halı saha, basketbol sahası ve kapalı spor salonu öğrencilerimizin imkanına sunuldu. Ayrıca genç, dinamik ve yeniliğe açık, imam hatip misyonuna uygun, görev bilinci gelişmiş nitelikte seçkin öğretmen kadromuz vardır. Okulumuz Karşıyaka merkeze yakın olduğu için ulaşımı kolay. Çeşitli spor dallarında, değişik branşlarda yapılan müsabakalara okul olarak yoğun bir katılım sağlamaktayız. Güreş, atletizm, kros, satranç, dart, bocce, olimpik tabanca atıcılık, badminton, futbol, futsal, judo, karate, masa tenisi, oryantring, yüzme branşlarında öğrencilerimiz çalıştırılmaktadır.”

RECEP GENÇAY KİMDİR?

1967 İzmir-Torbalı doğumlu olan Recep Gençay ilk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamasının ardından 1990 yılında 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1992 senesinde Kars’ta öğretmenliğe başlayan Gençay, sırasıyla İzmir Ali Rıza Sadak İlkokulu Müdürlüğü, 2005 tarihinde İzmir Kuyumcu Abdullah Altınçubuk İlkokulu Müdürlüğü, 15.11.2012 tarihinde İzmir Buca Ömer Seyfettin Lisesi Müdürlüğü, bir yıl sonra okul İzmir-Buca Ömer Seyfettin Anadolu Sağlık Meslek Lisesine dönüştüğü için iki okulun müdürlüğünü devam ettirmiştir. 2014 -2016 tarihleri arası İzmir Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini vekaleten yapan Gençay, halen Karşıyaka Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne devam etmekte olup evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

OKUL TARİHÇESİ

Karşıyaka İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanlığının 11.05.1977 tarih ve 8327 sayılı olurları ile 1977 tarihinde bugünkü Kazım Dirik İlkokulunun eski binasında eğitim-öğretime açılmıştır. Okul, Karşıyaka İmam Hatip Lisesi hayırsever Merhume Sakize Lahur tarafından bağışlanan Karşıyaka Dedebaşı mevkiinde 62 pafta, 132 ada, 90 parselde kayıtlı 6341 m2’lik arsa üzerine bakanlığın 21 derslikli tip projesine uygun olarak Okul Koruma Derneği tarafından yaptırılmıştır. 1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında bu binaya taşınılmış olup Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi ise, 1996-1997 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. ‘Karşıyaka İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü’ adıyla birleştirilmiş ve müdürlük olarak eğitim-öğretim faaliyetine devam etmiştir. 2015-2016 Eğitim öğretim yılında Örnekköy-Elit sitesi mevkiinde yeni yapılan binasına taşınmış olup ismi de Karşıyaka Muhsin Yazıcıoğlu Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir. 24 derslikli bu yeni binada 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 34 Öğretmen ve 325 Erkek öğrenciyle Eğitim Öğretime devam etmiştir. Okulumuz 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 2016 tarih ve 9460570 sayılı valilik onayı ile Zübeyde Hanım Mahallesi 7400-21 Sokak No:2 Karşıyaka adresine taşınmıştır. 32 derslikli yeni binada 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 31 Öğretmen ve 300 erkek öğrenci ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.