TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HER CİLDE CİLT bakımı yapılabilir

Her cilde cilt bakımı yapılabileceğini ama doğru yöntemlerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Güzellik Uzmanı Necla Bak, cilt durumu hassas, kızarık, atopiks, rosese grubu olanların ise bu durumlara önem ve özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 09:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HER CİLDE CİLT bakımı yapılabilir

. Necla Bak Beauty Center Lazer Epilasyon ve Cilt Bakım Merkezi Güzellik Uzmanı Necla Bak, cilt bakımında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi. Cilt bakımını herkesin yaptırabileceğini belirten Bak, “Yaz mevsiminde cilt güneşte, hava olayında kurumuşsa ya da lekeye meyilli olmuşsa cilde tedavi yapılması gerekir. Cilt bakımında normal, karma, kuru, yağlı, akneli ciltler farklı şekillerde tedavi edilir. Normal klasik cilt bakımı ise cildimizde tespit ve analizi, onunla birlikte buhar, temizleme, sıkma, maske işlemi ve tedaviye yönelik ev bakımında kullanılan uygulamalardır” dedi.

DOĞRU YÖNTEMLER

Her cilde cilt bakımı yapılabileceğini ama doğru yöntemlerin kullanılması gerektiğini aktaran Necla Bak, “Cilt durumu çok hassassa, kızarıksa, atopikse, rosese grubu ise bu durumlara önem ve özen gösterilmelidir. Çünkü yanlış bir tedavi yanlış bir sonu gösterebilir. Örneğin kızarıklık uygulamasında kişi duş aldığı esnada, buhar banyosunda ya da yapılan yanlış bir uygulama sonucunda iyi bir etkileşim göreyim derken yanlış bir reaksiyona da uğramış olabilir. Cildimi iyi bir şey yapayım derken kötü bir hasara da maruz bırakmış olabilir” şeklinde konuştu.

Rosese cilt grubunun hassas olduğunu dile getiren Bak, “Rosese cilt grubunun kendilerine çok dikkat etmesi gereklidir. Soğuk veya sıcak bir ortamda, kişinin heyecanlandığı bir zamanda oluşan bir cilt rahatsızlığıdır. Rosese grubu bu durumdan muzdaripler ama doğru bilişim, etkin maddelerle içeriği olan ürünü kullandıkları zaman bir memnuniyet göstergesi oluşur. Mevsim, iklim, yaşanılan bölge, cildin kuruluğu, varsa ekstra hava ile birlikte örtüştüğü zaman cilt daha fazla gerilir. Cilt normal durumundan daha fazla yıpranmış olur, gerilme hisseder. Aşırı kuru ciltlerde oluşturulan takibinde, bakımlarında nemi dengelediğimiz zaman bu durumu tamamıyla ortadan kaldırıyoruz. Kuru ciltler için aylık rutin bakımlarında kullanılacak olan ürünler, kendilerinin ev bakımındaki ürünleri doğru tespit ve analiz önemlidir. Vücudunda aynı zamanda kurulukla birlikte su kaybı olduğu zamanlarda dış etmenlerden suyunu da bol bol tüketmesi gerekiyor” diye konuştu. n İHA

 

FOTOALTI: Cildinde leke olanlar her dönem dikkat etmelidir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.