TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayranlıkla bakıyorlar

Down sendromlu milli yüzücü İrem Öztekin, Kosova’da düzenlenen Yüzme Şampiyonası’ndan beş madalyayla döndü. İrem, “Yapamam diye bakanlar şimdi hayranlıkla bakıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 11:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayranlıkla bakıyorlar

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Bayraklı Belediyesinin 2013 yılında açtığı yaz kursunda yüzmeyle tanışan down sendromlu İrem Öztekin, kısa zamanda gösterdiği başarıların ardından Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendrom Yüzme Milli Takımı’na girdi. Fransa’nın başkenti Paris’teki Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası’nda, 50 ve 100 metre kelebekte kendi yaş grubunda 2 dünya rekoru ve 5 madalya sahibi olarak adından söz ettiren İrem’in evde toplamda 92 madalyası bulunuyor. 17 yaşındaki İrem, haftanın her günü çift antrenman yaparak antrenörleri Efe Karaca ve Mert Onaran ile yarışlara hazırlanıyor.

“BEN YAPARIM HOCAM”

Geçtiğimiz günlerde Kosova’nın Priştina şehrinde düzenlenen Uluslararası Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası’na katılan İrem, katıldığı yarışlarda 2 gümüş, 3 bronz madalya kazanarak başarılarına yenilerini ekledi. Yüzme Şampiyonası’nda elde ettiği başarıların ardından Temmuz ayında Kanada’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanan İrem, “Yarışa başlamadan önce hocalarıma dönüp merak etmeyin ben yaparım dedim. Sözümü tuttum. Çok mutluyum. Başardım. Herkes beni çok seviyor. Yapamam diye bakanlar şimdi bana hayranlıkla bakıyor. Çok çalışıp daha fazla madalya kazanacağım. Herkese başarılı olduğumu göstermek istiyorum. Yüzmeyi çok seviyorum. Kanada’da mutlaka birinci olacağım” diyor.

“BU ÇOCUKLAR HER ŞEYİ YAPAR”

Kızının başarılarının kendisine gurur verdiğini söyleyen 46 yaşındaki Melek Öztekin ise, “Gerek öğretmenler gerek veliler olsun zamanında bizi çok kırdı. Okul bulmakta çok zorlandık. Veliler, ‘Neden bu okula geldi’, ‘Onlar için okullar var’ diyerek şikayet ediyorlardı. Bir anne olarak acaba okula gider mi, acaba yüzebilir mi diye sorarken insanlar bilemem diyorlardı. Şimdi bilsinler ki bu çocuklar her şeyi yapar. Aileler çocuklarını spora yönlendirsin. Mutlaka bir branşa ilgisi ve yeteneği varsa bu ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI

İrem’in antrenörleri Efe Karaca ve Mert Onarak ise şunlar söyledi: “İrem, Kosova yarışlarını 2 gümüş, 3 bronz madalya ile tamamladı. Kanada’daki yarış öncesinde kendimizi ve rakiplerimizi görme imkanı yakaladık. Kanada’daki yarış için çalışmalarımızı biraz daha hızlandırmamız gerektiğini gördük. Bu yarış bizim hedef yarışımız değildi. Kanada’daki yarışa giden basamaklardan biriydi.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.