TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayatını eğitime adadı

38 yıl öğretmenlik yapan ve okuttuğu öğrencileri bugün ülkenin yönetiminde yer alan Çetin Yağmurcukardeş emekli oldu

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2017 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayatını eğitime adadı

ADNAN AVUKA/MARDİN

Dile kolay tam 38 yıldır Çetin Yağmurcukardeş öğretmenlik yapıyor. Hayatı boyunca en büyük arzusu çocuklara iyi bir eğitim vererek onları topluma yetiştirmek olduğunu belirten Çetin Yağmurcukardeş, “Öğretmenlik mukaddes bir meslektir, tıpkı bir din adamı nasıl ki kendisini İslam’a adamış, topluma Allah yolunu ilerlemeyi gösteriyorsa öğretmenliği de hemen hemen aynen görüyorum. Ben öğretmenliği çok seviyorum, yetiştirdiğim öğrencilerimi bugün ülkenin çeşitli illerinden hem ülkenin ekonomisi, iktisadisi ve yönetimlerinde bulunan öğrencilerim var. Her bir öğrencimin böyle bir başarıya imza attığını görünce emin olunki benden daha mutlu insan olamaz. Kendi kendime şöyle sesleniyorum, ‘Acaba benim kadar mutlu insan var mıdır?’ diye düşünüyorum. Çetin Yağmurcukardeş öğretmenlik yaptığı kadar sosyal alanda da büyük çalışmalar yaptı. TEMA Vakfı gibi önemli bir kuruluşta görev almış ve bugün şehrin birçok noktasında yeşillik görünüyorsa Çetin Hoca’nın bu yeşillik konusunda imzası var. Birçok öğrencisini sporcu olarak da yetiştirdi.

 ÇETİN YAĞMURCUKARDEŞ KİMDİR?

 Çetin Yağmurcukardeş Mardin’in Artuklu İlçesi Savurkapı Mahallesi’nde doğdu. Mardin Cumhuriyet İlkokulu, Mardin Lisesinde eğitim gördü. Babasının işi gereği Diyarbakır Lisesinde 1975/1976 yılında mezun oldu. Mardin Eğitim Enstitüsünü 1978 Aralık ayında tamamladıktan sonra.12.03.1979 yılında Muş-Malazgirt Atatürk İlkokulunda öğretmenliğe adım attı. 38 yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kendisine verilen bütün görevleri laiki ile yerine getirdi.

Bu süre içerisinde Mardin-Merkez Höyüklü Köyü İlkokulu –Mardin-Merkez Cumhuriyet İlkokulu –Atatürk İlkokulu Müdür vekilliği–Mardin Öğretmenevi Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2009 yıllından sonra sınıf öğretmeni olarak Dumlupınar İlkokulu ile Abdulkadir TUTAŞI ilkokulunda görev yaptı. Bu bayrağı laiki ile taşıyacak genç arkadaşlarına bırakmanın zamanı geldiği belirten 38 yıllık eğitim bekçisi. Bu süre içerisinde kendisine ödüler verilirken bazen de yaptığı çalışmalar dolayısıyla ceza aldı. Çetin Hoca, “Bu da görevin gereğidir belki. Ama sağlıkla mutlu sona gelmenin gururunu ve onurunu taşıyorum. Çalışan ve yeni göreve başlayan tüm genç öğretmenlerimize başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.