TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayatı kitap oluyor

İzmir’in sembol isimlerinden, Sancar Maruflu’nun, namıdiğer “İzmir Baba”nın hayatı Uğur Oral tarafından kitap haline getiriliyor. Oral, “İzmir’in yaşayan efsanelerinden birinin hayatını kaleme almaktan mutluluk duyuyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2018 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayatı kitap oluyor

Onurhan Alpagut-ÖZEL HABER

İzmir’in sembol isimlerinden, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun, namıdiğer “İzmir Baba”nın hayatı kitap oluyor. Gazeteci Yazar Uğur Oral’ın yazdığı kitap kısa bir süre sonra okurlarla buluşacak. Birçok baskı yapması beklenen kitap 300 sayfa olacak. Kitapta Sancar Maruflu’nun yaşam öyküsünün yanı sıra, çok özel anıları ışığında Türkiye’nin ve İzmir’in tarihinde yer etmiş birçok olayın perde arkasında yaşananlarda yer alacak. Duayen halkla ilişkiler uzmanlarından, Türkiye’nin ikinci halkla ilişkiler firması HİSDAŞ’ın kurucusu Sancar Maruflu’nun hayatının anlatılacağı kitabın özellikle İzmir’de çok ses getirmesi bekleniyor. Başta merhum Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel olmak üzere Türkiye’nin bir dönemine imza koymuş birçok siyasetçinin seçim kampanyasını yürüten, danışmanlığını yapan, İzmir’de Behçet Uz dahil neredeyse tüm belediye başkanlarıyla yakın temas içinde bulunmuş Sancar Maruflu’nun anıları aynı zamanda bir döneme de ışık tutacak.

İZMİR’İN YAKIN TARİHİNE IŞIK TUTACAK

Gazeteci-yazar Uğur Oral, kitabın aslında çok önceden yazıldığını ancak sürekli revizyonlarla, eklemelerle genişlediğini ve bugüne geldiğini belirtti. “Sancar Maruflu gibi değerli, önemli ve özel bir ismin hayatını kaleme almak bana mutluluk ve onur verdi. Kalbi İzmir için ve İzmir aşkıyla atan Sancar Maruflu’nun hayatını yazmak, sadece Sancar Maruflu’ya bir vefa değil, aynı zamanda doğduğum büyüdüğüm İzmir’e de bir borcumdu” diyen Uğur Oral şöyle konuştu: “Sancar Maruflu meslek yaşantımda, özel yaşantımda ve ailemde çok özel yeri olan bir büyüğümdür. Sancar Maruflu ile 45 yıl aynı sokakta oturduk. Evlerine ilk girdiğimde daha beş yaşındaydım. Ailecek de görüştüğümüz, acı tatlı birçok olayı birlikte yaşadığımız, paylaştığımız Sancar Maruflu’yu her boyutuyla, İzmir’de en yakından ve en iyi tanıyan gazetecilerden biri olduğumu düşünüyorum. Haliyle bu kitabı ben yazmalıydım ve yazdım da… Kitap sadece bir biyografi değil. Evet, Sancar Maruflu’nun hayatını anlatıyorum ama aslında kendisinin yaşadıkları ışığında yakın tarihe de ışık tutuyorum. Kamuoyu, bu kitapta bildiğini sandığı birçok olayın perde arkasını da okuyacak. Bir dönem son derece önemli olayların göbeğinde görevli olarak yer alan, Türkiye’nin ve İzmir’in kaderine yön veren isimlerle bizzat birlikte çalışan olan Sancar Maruflu ilk defa yaşadıklarını, önemli sırlarını bu kitapta yazmam için bana anlattı. Sancar Maruflu’nun bu çok özel itirafları ve açıklamaları inanıyorum kamuoyunda büyük yankı yapacak özellikle de İzmir’de çok konuşulacak.”

MARUFLU’NUN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALARI

Kitabın son rötuşlarını yaptığını ve kısa bir süre sonra basıma hazır hale geleceğini ifade eden gazeteci yazar Uğur Oral sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün, İzmir’in sembollerini saymaya kalksak tarihi Saat Kulesi’nden sonra, ilk aklımıza gelecek değerlerinden biridir Sancar Maruflu. Hayatını İzmir’e vakfeden, İzmir için her şeyini ortaya koyan, canla başla çalışan, yaşayan, bir efsane konumundaki Sancar Maruflu’yu bu kitapla ölümsüzleştirmek, yeni nesillere de tanıtmak şimdiye kadar üstlendiğim en özel ve gurur verici görevlerden biri oldu benim için. Kendisiyle kapanıp günlerce, haftalarca çalıştık. Her şeyi sordum. Tüm hayatını, hayallerini, hayal kırıklıklarını, başarılarını, başarısızlıklarını, pişmanlıklarını büyük bir içtenlikle anlattı bana. Sancar Maruflu’yu çok yakından tanımama rağmen benim bile kitabı yazarken ilk defa öğrendiğim bazı olaylar karşısında büyük şaşkınlık yaşadığım anlar oldu. Sonuç itibarıyla belgesel tadında bir kitap çıktı ortaya. Bu kitabı bir biyografiden ziyade bir belgesele benzetiyorum. Belgeselin başrolünde Sancar Maruflu var ama senaryosunda Türkiye’nin ve İzmir’in çok önemli kişileri ve olayları yer alacak. Kafamda bir isim belirlemiş olsam da kitabın adını henüz netleştirmedim. Son düzeltmeleri ve eklemeleri yapmakla meşgulüm. Kitap çok yakında İzmir’in önde gelen bir yayınevinden çıkacak ve tüm İzmir’de kitapçılarda satışa sunulacak.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.