TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayali gerçek oldu

Konser vermek için İzmir’e gelen ünlü sanatçı Mehmet Erdem, birçok müzik dehası gibi absolut kulağa sahip olan otizmli ve görme engelli hayranı Batuhan Kil ile buluştu

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayali gerçek oldu

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’de yaşayan görme engelli ve otizmli Batuhan Kil, müziğe olan ilgisi ve yeteneği ile hayata tutundu.  Çocuklarının 3 aylıkken görme engelli olduğunu ve 4 yaşında ise otizmli olduğunu öğrenen Öznür ve Aydın Kil çifti, Batuhan için mücadeleden kaçmadı. Özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alan Batuhan'ın öğretmenleri onun müziğe olan yeteneğini keşfetti. Mozart, Beethoven, Chopen gibi sanatçılarda görülen, herhangi bir sesi referansa gerek olmadan doğrudan notaya dökebilme olarak adlandırılan üstün müzik yeteneği ‘absolut kulağa’ sahip olduğunu saptadı. Azmi ve hayata bağlılığıyla müziğe yoğunlaşan Batuhan Kil; piyano, çello ve ud çalmayı öğrendi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Sıkı bir Mehmet Erdem hayranı olan Batuhan, uzun zamandır ünlü sanatçı ile tanışmak istiyordu. Batuhan’ın bu hayali yazar Nihal Yormaz çabaları ve Mehmet Erdem’in konser programı için İzmir’e gelmesiyle gerçek oldu. İzmir Optimum’da verdiği konserin ardından Batuhan ve ailesini kuliste misafir eden sanatçı, onlarla uzun süre ilgilendi. Beraber şarkılar söylediği Batuhan’ın yeteneğinden övgüyle söz eden Erdem, birçok müzik dehası gibi absolut kulağa sahip olmasına rağmen baraj puanını geçemediği için 4 senedir üniversiteye girememesinin çok üzücü olduğunu belirtti. Müzik eğitimi alarak iyi bir müzisyen olmak isteyen ve yakın zamanda konservatuvar sınavlarına girecek olan Batuhan’a başarılar dileyen Erdem, süreci takipçisi olacağının sözünü verdi.

“BATUHAN ÇOK MUTLU OLDU”

Baba Aydın Kil, duygularını şöyle aktardı: “Yazar Nihal Yormaz, Batuhan’ın Mehmet Erdem hayranlığını biliyordu. Bir şekilde menajerine ulaşmış ve bizden bahsetmiş. Bizi konser sonra kulise davet ettiler. Batuhan çok mutlu oldu, beraber bir iki şarkı söylediler. Konservatuvar sınavı için başarılar dilediler. Sıcak bir sohbet oldu. Batuhan’ı videolardan izlemişler ve çok beğendiler. Batuhan Ege Üniversitesi Konservatuvar Yetenek Sınavı’na girecek önümüzdeki hafta. Mehmet Erdem, sürecin takipçisi olacağını söyledi ve Batuhan’a başarılar diledi.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.