TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastaneyi bomba ile tuzaklamışlar

PKK’lılar hastaneyi bile bomba ile tuzaklamışlar, 2 terörist ölü ele geçirildi. Özgür Suriye Ordusu askerleri hastane binasından çıkan PKK flamaları ve Öcalan posterlerini ayaklar altına aldı

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hastaneyi bomba ile tuzaklamışlar

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı ile bozguna uğrayan PKK’lıların kaçarken hastaneyi bile mayın ve patlayıcı ile tuzakladıkları ortaya çıktı. Patlama esnasında Özgür Suriye Ordusu’ndan 2 asker yaralanırken, çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü. Teröristlerin cesetleri hastane bahçesinden dışarı çıkarılmadı. Binanın eski binasının duvarları kısmen hasar görürken, 2 PKK’lının cenazesi ise henüz alınmayarak bahçede bulunan bir konteynerde bekletiliyor. Öte yandan, PKK’lı teröristlerin binada tuttuğu PKK flamaları, bayrakları ve Öcalan posterleri de ÖSO askerleri tarafından indirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ise bölgede mayın ve patlayıcı arama çalışmalarını sürdürüyor.

BOMBALI ARAÇ İMHA EDİLDİ

TSK, PKK/PYD terör örgütü mensuplarınca Afrin’de bomba tuzaklanan bir aracı imha etti. TSK, PKK/PYD’li teröristlerce Afrin’in çeşitli bölgelerine tuzaklanan patlayıcıları tek tek temizliyor. TSK, bomba temizleme faaliyetlerine ilişkin bir görüntüyü Twitter’den “Afrin’de mayın, el yapımı patlayıcı ve tuzaklanmış bomba temizleme faaliyetlerine devam ediliyor” mesajıyla paylaştı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

TSK, güvenlik gerekçesiyle Afrin kent merkezlerine giriş çıkışları kapattı. Türk Silahlı Kuvvetleri, PYD/PKK terör örgütüne karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla sonuçlanmasının 3. gününde Afrin’de olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Afrin’in tüm giriş ve çıkışları TSK askerleri tarafından tutuldu. Afrin’in güneydoğusunda özel timler tarafından bölgedeki mayın arama tarama faaliyetleri devam ediyor. TSK, güvenlik nedeniyle evlerine geri dönmek isteyen sivillerin ve Özgür Suriye Ordusu mensuplarının Afrin’e girişini engelledi. Evlerine dönemeyen siviller, bölge yakınlarındaki köylere dönüyor.

TÜRK KIZILAYI AFRİN’DE

Türk Kızılayı ekipleri, Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ile birlikte Afrin’e insani yardım ulaştırdı. Türk Kızılay ekipleri, Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ile birlikte Afrin’e çok sayıda insani yardım ulaştırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi’nin koordinasyonunda gerçekleşen yardımda Afrin halkının pek çok acil ihtiyacı giderildi. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.