TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamilelikte saç bakımına dikkat

Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, hamilelikte saç bakımının önemine vurgu yaparak anne adaylarına bitkisel yağlar ile saç bakımı ve kullanılan malzemenin içeriği hakkında önemli önerilerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hamilelikte saç bakımına dikkat

FADİME DUMLUPINAR

Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, hamileler için saç bakımı önerisinde bulundu. Gülgör, anne adayları için bitkisel içerikli yağlar önerdi. Hamileliğin metabolizmayı tamamen değiştirdiğini belirten Gülgör, saç yapısının da değiştiğini söyledi. Gülgör, hamilelikte anne adaylarının birçoğunun cildi kafemsi ve pürüzsüz bir görünüme kavuştuğunu ifade ederek, “Hamilelikte saç dökülmesi olmaz. Tam tersine saçlar gürleşir ve daha sağlıklı uzar. Bu durumlar nedeniyle anne adayları çevrelerinden, ‘Hamilelik seni güzelleştirdi’ gibi yorumlar alır. Fakat nadiren de olsa hamilelik sırasında sağlıklı beslenme ve özellikle demir eksikliğinde saçlarda dökülme görülebilir. Doğumdan sonra saçlar yaklaşık 3 ila 4 ay sonra hormonların değişimlerinden dolayı dökülme başlar. Eğer bir sıkıntı veya sorun yoksa bu dökülen saçlar 1 yıla kadar yeniden çıkar. Aksi bir durumda muhakkak bir uzmana danışılması ve yardım talep edilmelidir” diye konuştu.

BİTKİSEL YAĞLAR

Hamilelikte saç bakımının çok önemli olduğunun altını çizen Gülgör, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Sağlıklı besinlere yönelmek, kullandığımız bakım ürünlerine ve içeriklerine dikkat etmek gerekir. Saç bakımlarında kimyasal ürünlerden uzak durmak çok önemlidir. Saç bakımında bitkisel yağlar kullanılabilir. İçerisindeki besleyici maddeler, hamilelik sürecince tercih edilebilir. Badem yağı, ceviz yağı, susam yağı kullanılabilir. Anne adaylarının düzenli doktor kontrollerini yaptırmaları, sağlıklı beslenmeleri ayrıca doktorlarının uygun görmesi halinde vitamin kullanmalarını öneriyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.