TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hak edilen ödül yolda

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonunun kararı Ampute Milli Takımı’na ödül yolunu açtı. Böylelikle Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı oyuncularına kişi başı 75’er cumhuriyet altını verilecek

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hak edilen ödül yolda

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonunun aldığı kararı inceledi ve Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı’na ödüllerin ödenmesini kararlaştırdı. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun kendi ödül yönetmeliğinde daha önce aldığı karar sayesinde, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı’na ödül verilebilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yönetmeliği gereği Avrupa şampiyonalarında ödül verebilmesi için o şampiyonalara 15 farklı ülkenin katılımı şartı konulmuştu. Son Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’na 12 takım katıldığı için Gençlik ve Spor Bakanlığı yönetmelik gereği şampiyon olan Ampute Milli Takımı’na ödül veremiyordu.

YÖNERGEDE YER ALACAK

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu yönetimi, 14 Temmuz 2004 tarih ve 25522 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Özerk Federasyonları Çerçeve Statüsü ile Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde üstün başarı gösterenlerin ödüllendirilmesi hükümleri dayanak gösterilerek, kendi ödül yönergesini hazırladı. Yönetim kurulunda alınan karar ile  ‘başarılı sporculara veya takımlara yönetmeliklere uymasa da ödül verilebilir’ maddesinin yönergede yer alması sayesinde Ampute Milli Takımı’nda yer alan sporcular, ödüllerini alması mümkün oldu.

Yönerge de yer alan karar ile Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı’nda yer alan sporcular, kişi başı 75’er ‘Cumhuriyet Altını’ alabilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, ödülleri en kısa zamanda federasyon üzerinden sporcuların hesaplarına aktaracağı öğrenildi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.