TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözde sinek uçuşmasına dikkat

Özel Medifema Hastanesi’nin doktorlarından Dr. Sinan Bilgin gözdeki sinek uçuşmalarının aslında gözde bulunan bir yırtığın belirtisi olabileceği uyarısını verdi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gözde sinek uçuşmasına dikkat

ASİYE ARSLAN

Özel Medifema Hastanesi’nin doktorlarından Dr. Sinan Bilgin, gözdeki yırtıklar hakkında konuştu. Bilgin, “Sinek uçuşması erken fark edilip doktora gidilmesi gerekir. Sinek uçuşması gözdeki yırtıktan kaynaklanıyorsa kısa sürede temizlenip, lazer işlemi uygulanır aksi halde çok ciddi ameliyat gerektiren duruma dönüşebilir. Daha fazla gecikme olursa görme kaybı olur. Bu duruma retina dekolmanı yani retina da sinir tabakaların birbirinden ayrılması diyoruz” dedi. Dr. Bilgin, özellikle doğuştan oluşabilen gözde zayıf noktalar olduğunu söyleyerek, “Buralarda ani gelişen yırtıklar oluşuyor. Sinir tabakasındaki yırtığı çarşafta oluşan bir yırtığa benzetebiliriz. Yırtıktan arkaya su sızıyor ve çarşaf havaya kalkıyor yani gözün sinir tabakasının kalkmasıyla eş değer diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR TUFANIN HABERCİSİ

Artık günümüzde şeker hastalarına yaygın olarak rastlıyoruz. Şeker hastalarının 6 ayda bir kontrol yaptırması gerektiğine dikkat çeken Bilgin, “Şeker hastalarının gözlerinde uçuşma olduğunda gözün arkasında kanama oluşur ve hastalar rutin olarak 6 ayda bir kontrol yaptırması gerekir. Şeker hastalarında kanamaya bağlı bulanık, buğulu görme uçuşmalar oluşabilir” dedi.

Migren hastalarında ise ışık çakması olabileceğini belirten Bilgin, “Gözün içerisinde hiçbir şey yoktur olay tamamen beyinde gerçekleşir iki durum arasındaki farkı hasta anlayamaz. O yüzden istisnasız tüm hastaların yırtık açısından damlalı muayene olması lazım” diye konuştu. Önemli unsurlardan birinin de doğuştan olabilen yırtılmaya müsait ince sinirler olduğunu söyleyen Bilgin, “Sinirler mayın gibidir aynı ne zaman patlayacağı belli olmaz bu sebeple tüm hastaların mutlaka göz bebeklerini genişleterek sinirlerinin arkasına iyice bakılması gerekir yoksa bu bölgeler uçuşmalara neden olabilir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.