TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülbahçe zaferi kutladı

Gülbahçe halkı ve Gülbahçe Çevre Gönüllüleri mücadele etti, taş ocaklarına ruhsat çıkmadı. Halk başarıyı meydanda kutladı

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gülbahçe zaferi kutladı

Gülbahçe halkı Haydar Madencilik ve Cantürk Madencilik tarafından iki yüz hektara yakın bir alanda açılmak istenen taş ocaklarına karşı mücadelesini kazandı. Urla’nın Gülbahçe Mahallesi’nde açılmak istenen taş ocağı madenlerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin çıkmadı. Kazanım köy meydanında kutlandı. Meydanda yapılan kutlama CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP YDK üyesi ve Gülbahçe Çevre Gönüllüleri’nin hukuk danışmanı avukat Şehrazat Mercan, Gülbahçe, Balıklıova ve Zeytinler muhtarları, CHP Urla İlçe örgütü üyeleri, Vatan Partisi Urla İlçe Örgütü üyeleri ve Gülbahçe halkı katıldı.

HALK BİRLİKTE KARŞI DURDU

Kutlama için köy meydanında keşkek dövüldü ve dağıtıldı. Kutlamada konuşan Urla Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Ali Yanar ve Gülbahçe Mahallesi muhtarı Alahettin Bulut kısa birer konuşma yaparak mücadeleye katkısı olanlara teşekkür etti. Avukat Şehrazat Mercan ise kazanımda birlik ve mücadelenin etkisine değinerek, “En iyi mahkeme kararlarını da alsanız halk arkasında durulmadığında yeni kararlar çıkar. Gülbahçe’de halk birlikte karşı durdu o sayede kazandık” diye konuştu.

BAKANLIK GERİ ÇEVİRDİ

CHP İzmir milletvekili Musa Çam ise 5 Kasım’da yapılan şenlik ve yürüyüşü anımsattığı konuşmasında “Birlikte büyük bir eylem gerçekleştirdik. O gün burada sizlere konuyu Meclis’e taşıyacağımızın sözünü vermiştik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde özellikle Yarımada’da yaşanan çevre katliamını dile getirdik. Huzurlarınızda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye özellikle teşekkür etmek istiyorum. Toplantıda Gülbahçe Çevre Gönüllüleri tarafından hazırlanan dosyayı aldı ve inceleyeceğini söyledi ve takipçisi oldu. Geçen hafta ÇED Daire Başkanı aradı ve iki taş ocağı başvurusunu reddettiklerini aktardı. Altını çizmemiz gerekiyor ki hayatta her zaman direnenler kazanır. Bu bir zaferdir ama sanmayın ki bu firmalar burada kalacak. Yeni başvurular yapacaklardır. Uyanık olacağız, bana dokunmayan bin yıl yaşasın demeyeceğiz, nerede çevre katliamı varsa ona karşı birlikte olacağız. Bakın Balıkova’da yeni bir başvuru var muhtarımız burada. Hepimiz duyarlı olacağız.” dedi. Çam mücadeleye katılan, emeği geçenlere teşekkür etti.

DAVUL VE ZURNA İLE KUTLAMA

Usulsüz ÇED toplantısını yaptırmayan Gülbahçe halkı, taş ocaklarına karşı imza kampanyası başlatmış, 5 Kasım’da da Gülbahçe Yaşam Şenliği düzenlemişti. Şenliğe katılan CHP’li Musa Çam, konuyu TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na taşımış ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den İzmir’de Urla’nın Gülbahçe Köyü’ne yapılması planlanan taş ocağına ÇED raporu hakkında gerekli hassasiyeti ve dikkati göstereceklerinin sözünü almıştı. n İHA/İZMİR

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.