TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göz-Göz’e Başakşehir engeli

Spor Toto Süper Lig 7. hafta mücadelesinde evinde M. Başakşehir’i ağırlayan Göztepe, rakibine 2-1 mağlup oldu. Ligde dört maç aradan sonra mağlup olan Gözgöz, bu sezon ilk kez sahasında mağlup oldu

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göz-Göz’e Başakşehir engeli

KENAN YEŞİL

Lig’de oynadığı son dört maçını kazanıp büyük çıkış yapan Göztepe, milli maçlar öncesi evinde M. Başakşehir’e boyun eğdi.(1-2) Galibiyet serisini devam ettiremeyen Göztepe’nin tek golünü 90 artı 4’te penaltı vuruşundan Adis Jahovic kaydederken, konuk ekibin golleri ise 32. dakikada Epureanu ve 36. dakikada Adebayor’dan geldi. Bu sonuç ile Göztepe 13 puanda kalırken, konuk ekip M. Başakşehir ise puanını 13’e çıkarttı.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikası iki takımın dengeli oyunu ile geçildi. Ev sahibi Göztepe, rakip kalede gol aradığı dakikalarda konuk ekip M. Başakşehir Epureanu’nun 32. dakikada attığı gol ile öne geçti.(0-1) Golün şokunu üstünden atamayan Göztepe ikinci golü kalesinde gördü. 36. dakikada Clichy’nin sol kanattan ortasında savunmada Kosanovic’in uzaklaştıramadığı top Adebayor’a çarpıp filelerle buluştu.(0-2) Skor üstünlüğünü ele geçiren M. Başakşehir, ilk yarının jkalan dakikalarında rahat bir oyun  oynarken devreyi de önde kapattı(0-2)

Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi ekip Göztepe, taraftarının desteğini arkasını alarak M. Başakşehir kalesine yüklendi. Rakip kaleye etkili ataklarla yüklense de Göztepe aradığı golü bulamadı. Göztepe 73. dakikada Jahovic ile gole çok yaklaştı.  Sol taraftan ceza sahasına giren Andre Castro yerden pasını çıkarıyor. Penaltı noktasının hemen gerisinden Adis Jahovic’in gelişine şutunda kaleci Volkan Babacan geçit vermedi. Son 15 dakikayı etkili ataklarla rakip kaleye yüklenen sar kırmızılılar aradığı golü 90 artı 3. dakikada Jahovic’in penaltı atışıyla buldu. Manuel Da Costa, ceza sahası içinde Adis Jahovic’i yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Adis Jahovic topu ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi.(1-2) Bu gol aynı zamanda maçın son düdüğü oldu ve Göztepe lig’de 4 hafta sonra mağlup oldu.(1-2)

BAŞKAN SEPİL’E SEVGİ GÖSTERİSİ

Göztepe taraftarının desteği görülmeye değerdi. 90 dakika boyunca hiç susmayan Göztepe taraftarı, Başkan Mehmet Sepil’e ise sevgi gösterisinde bulundu. Karşılaşma öncesi Başkan Sepil’e “Büyük Başkan” tezahüratı yapan Göztepe taraftarı, açtıkları “Mehmet Sepil için mücadele ruhunu sahaya koy” İngilizce pankart ile futbolculara cesaret verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

22. dakikada Göztepe etkili geldi. Traore sol kanattan getirdiği topu ceza sahasına ortaladı. Altıpasın üzerinde Jahovic yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

32. dakikada Medipol Başakşehir, Epureanu ile 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Tunay Torun’un kullandığı köşe vuruşunda savunmadan atağa kalkan Epureanu’nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

36. dakikada Adebayor farkı ikiye çıkartan golü attı. Sol kanattan Clichy’nin ortasında savunmada Kosanovic’in uzaklaştırmak istediği top Adebayor’a çarpıp filelerle buluştu.

57. dakikada Oscar Scarione yaklaşık 25 metreden sol ayağıyla vurdu. Ancak kaleci Volkan Babacan topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

73. dakikada Göztepe gole çok yaklaştı.  Sol taraftan ceza sahasına giren Andre Castro yerden pasını çıkarıyor. Penaltı noktasının hemen gerisinden Adis Jahovic’in gelişine şutunda kaleci Volkan Babacan geçit vermedi.

89. dakikada sağ kanattan kaptan Sabri Sarıoğlu’nun kullandığı kornerde Adis Jahovic ön direğe koşu yapıp kafayı vurdu fakat top direğin üstünden auta gitti.

90 artı 3’te Manuel Da Costa, ceza sahası içinde Adis Jahovic’i yaptığı müdahale sonrası hekem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Adis Jahovic topu ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi.(1-2)

Penaltı sonrasında atılan golün santrası olmadı ve maç M. Başakşehir’in üstünlüğü ile sona erdi.(1-2)

GÖZTEPE:1   M. BAŞAKŞEHİR:2

Stat: Bornova Stadı

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Olguncan, Samet Çiçek

Göztepe: Beto, Sabri, Kadu, Kosanovic, Traore, Selçuk(84. Dk Ngando), Rotman(46. Dk Gouffran), Castro, Scarione, Tayfur(59. Dk Halil), Jahovic

M. Başakşehir: Volkan, Caiçara, Da Costa, Epureanu, Clichy, Attamah, Mahmut, Tunay(82. Dk Visca), Elia, Mevlü(63. Dk Mossoro), Adebayor(76. Dk Mehmet Batdal)

Gol: 32. Dk Epureanu, 36. Dk Adebayor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.