TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik merkezine rekor başvuru

Üniversiteli gençlerin kültürden spora tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayan ‘Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi’ yeni eğitim döneminde de gençliğin vazgeçilmez mekanı oldu

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gençlik merkezine rekor başvuru

Buca Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen, çamaşırhaneden fitness salonlarına, cep sinemalarından workshop alanlarına kadar gençlerin tüm aktivitelerine ev sahipliği yapacak şekilde ücretsiz hizmet veren merkeze, 10 ayda 9 bin 320 genç üye olarak hizmetlerden yararlanmaya başladı.

Genç ve üniversiteli nüfusu ile dikkat çeken Buca, muhteşem Gençlik Merkezi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Buca Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Tınaztepe Mevkii’nde 2 bin 809 metrekarelik alanda 5 katlı olarak inşa edilen Tarık Akan Gençlik Merkezi, Bucalı gençlerin vazgeçemediği mekan haline geldi. Özellikle üniversite gençliğinin spordan sanata, eğitimden eğlenceye kadar birçok alanda ücretsiz hizmet aldığı Merkez, adeta talep patlaması yaşıyor. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte Merkez’in üye başvuru ofisi önünde kuyruklar oluşmaya başladı.

10 AYDA 9320 ÜYE

Gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği kompleks bir tesis olarak düzenlenen ve İzmir gençliğinin yeni cazibe merkezi olarak görülen Merkeze 10 ay gibi kısa sürede 9 bin 320 genç kayıt yaptırarak hizmetlerden yararlanmaya başladı. 60 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Yerleşkesi’nin karşısında bulunan Merkez, 2 bin 809 metrekare alanda hizmet veriyor. 5 katlı merkezin bodrum katında playstation, langırt ve bilardo masasının bulunduğu oyun odası, günde 120 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip 8 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi çamaşır makinesi, 4 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi kurutma makinesinden oluşan çamaşırhane bulunuyor.

Zemin katta, resim, müzik ve seramik odası, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra dinlenme alanı yer alıyor. 1. katta ise aynı anda 2 grubun oynayabileceği bowling salonu ile koşu bandı, ağırlık aletleri, soyunma odası ve duşların yer aldığı fitness salonu bulunuyor. 35’er metrekarelik kurs odaları ile mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin teknik derslerini yapılabileceği donanıma da sahip bilgisayar odası da Merkezin ikinci katında bulunuyor.

Gençlerin derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıracak, yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanede merkezin önemli hizmetleri arasında yer alıyor. Rahat, huzurlu ve sessiz bir ortamda ders çalışmak ve araştırmalarını yapmak için kütüphaneyi dolduran öğrenciler, çamaşırları yıkanırken oyun odasında playstation, bilardo, langırt ve bowling oynayarak vakitlerini değerlendirebiliyor.

BUCA’NIN SİNEMASI TARIK AKAN’DA

Gençlik Merkezi’nde bulunan 3 adet cep sineması Buca’nın tek sinema salonları olma özelliğinin yanında 2 lira olan ücretiyle dikkat çekiyor. Uluslararası Kısa Film Günleri filmleri ve vizyon filmleri ile Bucalıların beğenisini kazanan sinemalardan üyelik şartı aranmaksızın tüm Bucalılar yararlanabiliyor. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.