TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlerimizi feda edemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkenin gençlerini ne Kandil’deki ve Pensilvanya’daki terör baronlarına, ne de uyuşturucu terörüne asla feda edemeyiz” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gençlerimizi feda edemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Erdoğan, “Bu ülkenin gençlerini ne Kandil’deki ve Pensilvanya’daki terör baronlarına, ne de uyuşturucu terörüne asla feda edemeyiz. Onlar bizim gençlerimiz. Gençlerimizin eline silah vererek, bedenine uyuşturucu vererek geleceğimize kastedenlere göz yummayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, STK temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen iftar yemeğinin ardından konuşma yapan Erdoğan, konuşmasına Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni ederek başladı. Erdoğan, “Bu gece idrak ettiğimiz, Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de ‘Bin aydan daha hayırlıdır’ buyurduğu Kadir Gecenizi gönülden tebrik ediyorum. Rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu mukaddes gecenin siz kardeşlerimle beraber ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sivil toplumun devletin karşıtı değil, tamamlayıcısı olduğunu kaydeden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir devlet ne kadar güçlü olursa olsun sivil toplumun yardımı ve iş birliği olmadan hedeflerini gerçekleştiremez. Milletimizin karşı karşıya olduğu sıkıntıların giderilmesinde sizlerin katkısının son derece gerekli olduğuna inanıyorum. Ülkemiz on yıllardır terör, madde bağımlılığı gibi özellikle gençlerimizi hedef alan tehditlerle mücadele ediyor. 7’den 70’e milletimizin bütün fertlerini olumsuz etkileyen bu sıkıntıları çözüme kavuşturmak için devlet olarak bu güne kadar birçok adım attık. Terörle mücadele konusunda çok yönlü projeleri hayata geçirdik. Kalkınma alanında yılların ihmalini gidererek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemize çok ciddi yatırımlar yaptık. Hak ve özgürlükler başlığında hayata geçirdiğimiz reformlarla halkımızın yıllardır talep ettiği, beklediği değişimleri gerçekleştirdik. Güvenlik noktasında polisimiz, askerimiz, güvenlik korucularımız aralıksız yürüttükleri operasyonlar ile dağları, sığınakları, kampları terör örgütüne dar etti. Tüm bu gayretlerimiz neticesinde bölgedeki kardeşlerimizin devletine güvenmesini ve sahiplenmesini sağladık. Terörle mücadelede bire 10 bunun bedelini onlara ödetti, ödetiyoruz ve ödeteceğiz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanı yerde kalmayacak dedik. Bu kararlılığımızı sürdürüyoruz.”

“Bizim nazarımızda silahlı terör neyse uyuşturucu terörü de odur” diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, “Son günlerde basın yayın organlarına yansıyan, hatta kendimizin de yol kenarında şahit olduğu yürek yakıcı manzaralar bu konularda halen eksiklerimizin olduğunu gösteriyor. Kaldırım köşelerinde veya sokak ortasında kendinden geçmiş bir şekilde oralarda kendilerini bırakmış gençler hepimize ciddi sorumluluklar yüklüyor. Her ne kadar Avrupa ülkelerinin çok çok altında da olsa bizim milletçe bu yarayı daha fazla büyümeden tedavi etmemiz gerekiyor. Bunun yolu da aile, okul, üniversite, medya ve STK olarak el birliği içinde meseleye eğilmemizden geçiyor. 80 milyon olarak büyük aileyiz. Bu tür sorunların çözüme kavuşturulmasında bir aile olarak hareket etmeliyiz. Bu ülkenin gençlerini ne Kandil’deki ve Pensilvanya’daki terör baronlarına ne de uyuşturucu terörüne asla feda edemeyiz. Onlar bizim gençlerimiz. Gençlerimizin eline silah vererek, bedenine uyuşturucu vererek geleceğimize kastedenlere göz yummayacağız. Bunun yolu milli ve manevi değerlerimizde teçhiz edilmiş kendini bilen, öz güven sahibi bir gençlik yetiştirmekten geliyor. Bize sokak köşelerinde, dağ başlarında hayatlarını söndüren değil, ömrünü bu ülke ve bu millet için gençler lazım. Bu konuda özellikle STK’lara önemli görevler düşüyor. Terör örgütlerine de uyuşturucuya da kaptırdığımız her gencimizde devletle birlikte STK’ların da mesuliyeti olduğuna inanıyorum” dedi. (İHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.