TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç prensler!

Bucaspor’un Türkiye’de 40’ın üzerinde üniversitede yapılanmış, her maç tribünde belli bir çoğunlukla yer alan Bucasporlu Üniversiteliler Topluluğu takımının içinde bulunduğu kötü günlerde yanında olmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2017 08:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Genç prensler!

YUSUF ÇAĞIRTEKİN / ÖZEL HABER

Bir taraftar grubu düşünün ki tamamı genç ve dinamik bireylerden oluşsun, ülke çapında çok iyi organize olarak 40’ın üzerinde üniversitede yapılaşsın, her maç belli bir taraftar kitlesiyle tribünde yerini alsın ve takımının ayda en az bir altyapı maçına gidebilsin. Bu saydığımız bütün özellikler Bucaspor’un genç ve dinamik taraftar topluluğu Bucasporlu Üniversiteliler Topluluğunda mevcut. Bütün bu özelliklerinin yanında tribünde sergiledikleri örnek davranışları ile taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmaları ile de takdir gören grup, sosyal dayanışma etkinlikleri ile huzur evi ziyaretleri gibi örnek davranışlara da imza atarak, insanların gönlünde taht kurdular. Grubun diğer taraftar gruplarına karşı tutumu da bir diğer dikkat çeken husus. Zira herkese eşit mesafede yer aldıkları için kendilerine topluluk ismi vermişler. Bu haberimizde Bucaspor’un fark yaratan taraftar topluluğu Bucasporlu Üniversiteliler Topluluğunu sizlere anlatacağız.

ÖRNEK DAVRANIŞLAR

Grup ilk olarak 2006 yılında Bucalı genç beyinlerin kendi takımına destek olmak istemesi üzerine yapılan çalışmalar neticesinde ‘UniBuca’ adında kuruldu. İzmir’de bulunan birkaç üniversitede açılan stantlarla insanların dikkatini çeken ve üyelerini hızla arttıran grup, 2008 yılında tek bir çatı altında toplandı. Bucaspor’un üzerinde bulunan ölü toprağını atması ve gözünü büyük hedeflere dikmesiyle hızla büyüyen grup, takımına olan desteğini iyice arttırdı. 2010-2011 sezonunda takımının Süper Lige yükselmesinin de sevincini yaşadılar fakat aynı yıl takım küme düşünce taraftarların maçlara olan ilgisinin azaldığı görüldü. Bu gelişmenin ardından Bucasporlu taraftarlar takımının her daim desteğe ihtiyaç duyduğunu ve bunu daha genç ve dinamik bir ekibin yapması gerektiğini düşündü. Burada ÜniBuca’ya çok iş düşüyordu.  ÜniBuca’nın üyelerinin kendi aralarında uzun süren görüş alışverişi sonucunda g rubun üzerinde bulunan ölü toprağını atmak için bir isim değişikliği yapılmasına karar verildi. Grubun adı Bucasporlu Üniversiteliler Topluluğu olarak değiştirildi. Grup Buca dışında okuyan Bucalıları ve Buca’da bulunan üniversite öğrencilerini tribüne çekmeyi hedefledi. Grup ayrıca  sosyal sorumluluk projelerine de önem verdi. Huzurevi, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi çok fazla kuruma ziyaretler gerçekleştirerek, örnek bir taraftarlık duruşu sergilediler. Bucaspor tribünleri A takımdan ibaret değildir anlayışıyla hareket ederek takımının ayda en az bir altyapı maçlarına destek vermek için giden topluluk, Milli takımların İzmir’de buz hokeyinden, voleybola, futboldan atletizme yani kısacası her branşından spor müsabakasını takip ettiler. Bugün geldikleri noktada Türkiye’de 40’ın üzerinde üniversitede yapılanmış, Bucaspor maçlarında her maç tribünlerde belli bir çoğunluğa ulaşan, ayda en az bir kez takımın alt yapı müsabakalarını takip eden ve en önemlisi bir aile olan bir yapı haline geldiler.

“KARAR ALMAYI KOLAYLAŞTIRDIK”

Bu önemli taraftar grubu içinde bulunduğumuz şu günlerde oluşturduğu yeni bir düzenle, daha organize olabilmek için bir başkan seçmeye karar verdi. Yapılan seçim sonrasında Merter Sezen grubun başkanı seçildi. Geçilen yeni sistemin kendilerine çok büyük yararlar sağlayacağını düşünen Bucasporlu Üniversiteliler Topluluğu Başkanı Merter Sezen, “Meclis sisteminde yönetimimizde 50 kişilik bir ekip oluşmuştu. Fakat herkes eşit dediğimiz için dışarıya, her kafadan farklı bir ses çıkabiliyordu. Bu da bir duruş bozukluğu yaratıyordu. Bizde bu karışıklıkları engellemek için bir tane temsilci yani başkan seçelim dedik. Sözcümüz gibi olsun istedik. Bir bakıma sembolik bir başkan seçmek istedik yoksa başkanlığın çok büyük bir önemi yok. Oylama yaptık ve benim ismim ortaya atıldı. Başka bir aday da yoktu zaten.  Bende görevi kabul ettim. Zaten en başından beri çok güzel bir aile ortamı yaratmıştık. Onlar bana tam destek verdiler. Bende onların güvenini boşa çıkarmamaya çalışacağım” diye konuştu. Başkanlığa geçisin etkilerini değerlendiren grup üyesi Burak Onur Varlı ise, “Bu sistemle grup adına artık tek bir yerden ses çıkmış olacak. İçerimizde yine demokrasi var ve yine tartışıyoruz ama karar almak adına bu sistem önemli. Taraftar grupları arasında karar almak zordur. Bu yüzden çoğunluk neyse onu uygulamak istiyoruz. Bazı detaylar bize fazla vakit kaybettirebiliyor. Diyelim yüzde 40 bir görüşü savunuyor, diğer yüzde 60 başka bir görüşü savunuyorsa; grubun ortak kararı yüzde 60’lık kısmın düşündüğü olacaktır” dedi.

“HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ”

Bucaspor’un içinde bulunduğu duruma da değinen başkan Merter Sezen, “Ahde Vefa ve Birlik Sezonu’dayız. Zaten bu adı Maraton tribünündeki Buca FanClub taraftar grubundaki arkadaşlarımız öne attı. Bizde birlik sezonu dedik. Çünkü tribünlerde az kişi vardı ve üçe bölünmüş bir durumdaydı.

Biz taraftar grubu olarak saymıyoruz kendimizi. Çünkü bizim topluluğumuzda diğer taraftar gruplarından olan arkadaşlarımız da var. O yüzden herkese aynı mesafede durmaya çalışıyoruz. Takımımız zor bir durumda eski sezonlarda yaşanılan hataların bedelini ödüyoruz. Umuyoruz ki bu durumdan kurtulacağız.  Yeni hocamız Mehmet bulut ile toparlanacağız. Öyle olmasını umuyoruz. ” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.