TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazilerimize saygı!

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından il ve ilçelerde bulunan gazi ve ailelerine saygı sunmak amacıyla fidan dikimi etkinliği ve birçok başka etkinlik daha düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gazilerimize saygı!

ADNAN AVUKA/MARDİN

Mardin 70. Mekanize Piyade  Tugay Komutanlığı tarafından gazi ve gazi ailelerine saygı töreni düzenlendi. Şehitlikte yapılan törene Mardin Tugay Komutanı Tuğgeneral  Altan Er ve üst düzey subay ve astsubay ile gazi ve gazi aileleri katıldı. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan  Yüzbaşı şöyle seslendi: “Bugün Türkiye’nin yanı sıra  Kore  Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde ve iç  güvenlik hareketi    sonucunda  kazanılan gazilerimizle onurlandırdığınız gündür. Gazilerimizin, canlarını bu aziz ulusa  adayan asker, polis ve diğer vatan evladı tüm herkese bu gün kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu, 13 Eylül 1921’de 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun  ve en kanlı muharebelerinden birisi olan Sakarya Meydan Muharebesi’nde   Anadolu içlerine kadar ilerleyen  işgalci  Yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmuş ve ona tarihin en büyük  yenilgisini yaşatarak kaçmaya mecbur  etmiştir.” Yüzbaşı daha sonra şehitlikteki kahramanlar hakkında geniş bilgi verdi, şehitlikteki mezarların başlarına karanfil koyarak Fatiha okudu.

HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK

İkinci tören ise Selen Kışlası’nda yapıldı. Burada toplanan şehit aileleri ile gaziler sergilenen son teknoloji harikaları silahları incelediler. Gaziler gördükleri son teknoloji silahları, “Bu silahlar varken Türk ordusunun karşısında hiçbir kuvvet dayanamaz. Her şey dört dörtlük” diye yorumladı.

Mardin 70 Mknz Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er yaptığıkonuşmasında,  “Milletimiz askere gitmeyi, iç ve dış tehditlere, bölücü  eylem  ve girişimlere karşı yurdumuzu savunmayı bölünmez bütünlüğümüzü korumak için  gerektiğinde şehit ve gazi olmayı büyük bir  onur saymıştır. Türk ulusunun yüksek ahlakı özelliklilerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki vefa duygusu gelmektedir.Bu duygu aynı zamanda Türk Silahlı  Kuvvetleri’nin sahip olduğu değişmez değerlerin de  merkezinde  yer almaktadır. Bugün ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanın bölünmez bütünlüğünü milli  birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını vatan  ve millet için seve seve feda etmeyi  göze almış Kore’den, Yemen’e, dünyanın dört bir köşesinde yavru vatan Kıbrıs’ta ve iç güvenlik  hareketinde savaşarak gazilik onuruna erişen vefakar  ve fedakar personellerimizin aileleriyle birlikte olmaktan ve çağdaşlaşma yolunda ilerliyorsak bunu şehitlerimize ve ülkesi için her  şeyini ortaya koyan yurttaşlarımız a borçluyuz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çok güzel atasözleri ile bugün bu ülkenin ayakta kalmasına neden olmuştur” dedi.

Mardin Tugay Komutanı ve beraberindeki  şehit gazi aileleri ile gaziler, hazırlanan fidan dikiminde yer aldı. Herkes birer fidan dikerek ismi asıldı. Daha sonra gazilerin beraberlerinde getirdikleri çocuklarına birer hediyelik eşya dağıtımı yapıldı. Öğle zamanı ise Garnizon Komutanlığı yemek ikramında bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.