TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırat Yılmaz Çakıroğlu okulunda anıldı

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyken, kampüs içinde terör örgütü PKK yandaşı kişilerle yaşanan arbede sonucu öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 3. yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda düzenlenen bir törenle anıldı

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fırat Yılmaz Çakıroğlu okulunda anıldı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Anma törenine MHP Bornova İlçe Başkanı Avukat İbrahim Yayla, İlçe Başkan Vekili Veysel Ağlayan ve İlçe Başkan Yardımcıları Turan Otlu ve Gökhan Telli de katılım gösterdi. Organizasyonda Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun arkadaşı olarak da bilinen ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Karaca, “Fırat davası uğruna canını ortaya koymaktan çekinmedi” ifadelerini kullandı.

“KANDİL GİBİYDİ”

Ege Üniversitesi’nde geçen öğrenciliği, geldiği dönemdeki okulun yapısının, Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile tanışması ve beraberinde verdiği mücadeleler ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesi konusunda bilgiler veren Hakan Karaca, “Ege Üniversitesine 2007 yılında geldim ve geldiğim dönemde okul Kandil’le neredeyse eşdeğer bir durumdaydı. O dönem biz sanki Kandil kampına gider gibi okula gidiyorduk. Edebiyat Fakültesi’nin eski binasının olduğu yerde şu anda kapalı olan yer örgüt yandaşlarının sürekli toplandıkları bir alandı. Birkaç tane masa vardı ve bu masalarda terör örgütü Abdullah Öcalan’ın resimleri, posterleri bulunuyordu. Orada bulunan çoğu öğrenci atıldı ama atılmayanlar da oldu. Destek veren hocalar da oluyordu ve bu şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlardı. Biz okula girip çıktığımızda başımızı eğmiyorduk ama bir şey yapmamak içinde kendimizi zor tutuyorduk” değerlendirmelerinde bulundu.

“HEP MÜCADELE ETTİ”

Okula ilk geldiği günden itibaren PKK terör örgütü yandaşı olan kişilerle mücadele ettiklerini de belirten Hakan Karaca, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bu mücadelede şehit olduğunu söyledi. Hakan Karaca, “Bu vatana, memlekete faydalı olacağız diyorsak bu kişilerle mücadele etmemiz gerekiyor dedik ve yönetimin, emniyetin baskılarına rağmen mücadelemizi sürdürdük. Bize destek olan Yasin, Veysel, Turan ve Gökhan ağabeylerimiz hepsi bizim mücadelemizde yanımızda oldular. Fırat okula ilk geldiğinde üniversitenin içinde bulunduğu durumdan hiç memnun olmadı. Beraber istişareler yaptığımızda bu durumun böyle gitmemesini ve bir şeyler yapması gerektiğini söylüyordu. Biz de kendisine kötü bir durum ama zamanla alışırsın diyorduk. O alışmayı tercih etmedi. Ve her zaman mücadele içinde olmayı istedi” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.