TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festival özel ödülü onurlandırdı

12. İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında düzenlenen yarışmada Karabağlar Çalıkuşu Rotary Kulübü Toplum Birliği Rıdvan Nafiz Edgüer İlköğretim Okulu öğrencileri, Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazandı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 06:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Festival özel ödülü onurlandırdı

ALİ TAYDAŞ

İzmir’de bu yıl 12. kez düzenlenen Uluslararası Kukla Günleri kapsamında, ilköğretim okulları arasında yapılan kukla oyunları festivaline katılan Karabağlar Çalıkuşu Rotary Kulübü Toplum Birliği Rıdvan Nafiz Edgüer İlköğretim Okulu öğrencileri, kendi yazdıkları Deniz Kızı oyununun kukla gösterisi ile Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Bu yıl 10. kez yapılan yarışmada 22’si özel okul olmak üzere toplam 24 okul arasından jüri özel ödülünü alan öğrencilerin ilk kez böyle bir başarı elde etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kulüp Başkanı İzim Özcan, yaşadıkları bu deneyimin onlara hayal kurmayı öğrettiğini söyledi. Özcan, “Toplum Birliği okulumuz olan çocuklarımıza daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyimi yaşamaları için festival kapsamında düzenlenen yarışmaya başvuruda bulunduk. Bu projeye hazırlık aşamasında öğretmenlerimize festival organizasyonu tarafından yaklaşık 1,5 ay süren kukla yapım atölyeleri kuruldu. Ardından öğretmenlerimiz bilgi ve deneyimlerini çocuklarımıza aktararak onlara kukla yapmayı öğrettiler. Kendi yaptıkları kuklalar ve yazdıkları Deniz Kızı oyunu ile jüri önünde canlı performanslarını sergileyerek jüri özel ödülünü almaya hak kazandılar. Bu çalışma onların hayal etme becerilerini ortaya çıkaran onlara hayal kurmayı öğreten bir deneyim olduğu için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çocuklarımızı da kutluyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.