TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festival tadında göçmen günü

18 Aralık Göçmenler Günü kapsamında, İzmir Göç İdaresinde, ilimizde yaşayan çoğunluğu Suriyelilerden oluşan çocuk ve aileleri bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Festival tadında göçmen günü

ONURHAN ALPAGUT

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Göç İdaresi İzmir Müdürlüğünün öncülüğünde başta Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Eğitim Müdürlüğünün de desteklediği toplamda 9 büyük kuruluş, 18 Aralık Göçmenler Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Festival tadında, İzmir Göç İdaresinde kurulan stantlarda ilçemizde yaşayan mülteci çocuklar, yeteneklerini sergiledi. Konak Halk Eğitim Merkezinin Suriyeli Çocuklardan oluşturduğu korusu İstiklal Marşı’mızı seslendirdi. Etkinlik kapsamında kürsüye çıkarak konuşma yapan T.C. İçişleri Göç İdaresi Genel Müdürü Funda Kılıç, İzmir’de yaşayan 120 bin göçmen bulunduğunu söyledi.

İZMİR’DE 120 BİN GÖÇMEN VAR

Etkinlik kapsamında kürsüye çıkarak günün anlamı ve önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştiren T.C. İçişleri Göç İdaresi Genel Müdürü Funda Kılıç, “Son yarım yüzyılda dünyada ve ülkemizde en önemli gündem maddesi göç olmuştur. Tarih boyunca insanlık bazen istekleri doğrultusunda bazen de zorunlu olarak göç etmiştir. Günümüzde Suriye'de yaşanan savaş ile birlikte dünyanın en büyük zorunlu göçlerinden biri yaşanmaktadır. Ülkemizde genelinde yaşayan Suriye uyruklu yabancıların 120 binine İzmir, ev sahipliği yapmaktadır.Bunun yanı sıra ilimizde 3 bin'e yakın yabancı uyruklu öğrenci, öğrenim görmektedir. Farklı pencerede baktığımızda göç; farklı kültürlerin bir arada olmasıdır. Bazen çatışmadır, bazen paylaşmadır. Rekabettir, enerjidir. Toplumsal ve siyasi yaşama uyum sağlamaktır” dedi.

“İYİ Kİ VARLAR”

Prof.Dr. Ramazan İnce ise, “Kültürümüz, göçmenlerimizi Tanrı misafiri olarak kabul eder. Onlar bizim misafirimizdir. Biz onları seviyoruz, hatırlıyoruz. Yaşadıkları sıkıntıları, paylaşıyoruz. Sevinçlerini yaşıyoruz. Ortak bir gelecek için Türkiye Cumhuriyetinin tüm yetkilileri, onları mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Göçmenlerimizi seviyoruz. İyi ki varlar” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.