TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fasl-ı Atik’ten ölümsüz nameler

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu, 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde unutulmaz bir konser verdi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fasl-ı Atik’ten ölümsüz nameler

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu, 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde “fasıl” müziğinin ölümsüz örneklerini sundu. Şefleri Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel yönetiminde Klasik Türk Musikisi’nin tarihsel olarak en temel icra kompozisyonu “fasıl” müziğinin ölümsüz örneklerini sunan koro, mükemmel icrasıyla büyük beğeni topladı.

DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Doç.Dr. Soner Akşehirli’nin açıklamalarıyla başlayan konserin ilk bölümünde 14. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar olan zaman dilimi içinde bestelenmiş Fasl-ı Atik örneklerine yer verildi. Programın ikinci bölümünde 19. yüzyıl ve sonrasında bestelenmiş Fasl-ı Cedid örnekleri vardı. Müzik tarihimizde köklü bir yere sahip olmasına rağmen günümüzde her ikisi de gerektiği gibi uygulanmayan bu iki icra biçimini olması gerektiği gibi sanatseverlere sunmayı amaçlayan ve bunda da büyük başarı kazanan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu dakikalarca alkışlandı. Koro, dinmeyen alkışlara Hammâmîzade İsmail Dede Efendi’nin “Yine Bir Gülnihal” şarkısı ile teşekkür etti.

31. Uluslararası İzmir Festivali, 29 Haziran 2017 Perşembe günü Çeşme Kalesi’nde yapılacak Gershwin Quartet& Giora Fiedman Konseri ile devam edecek. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.