TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Faaliyetlerini anlattı

Son dönemde ‘Kardeş Okul’, ‘Yaşayan Renkler İzmir’ gibi önemli projeleri ortaya çıkaran ve kurduğu işbirliği anlaşmaları ile büyüyen İMGİAD’ın başkanı Erdal Ataklı, derneğin faaliyet alanlarını gazetemize anlattı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Faaliyetlerini anlattı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Özellikle eğitim alanında son dönemde yaptığı projelerle adından sıkça bahsettiren İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği (İMGİAD), yaptığı faaliyetlerle gündemden düşmüyor. Gençlerin önünü açacak istihdam çalışmaları, eğitime destek faaliyetleri ve işbirliği anlaşmaları ile çok önemli projeleri hayata geçiren İMGİAD’ın başkanı Erdal Ataklı, çalışmalarını gazetemiz okuyucularına aktardı. Özellikle yediden yetmişe herkesin dikkatini çeken ‘Kardeş Okul Projesi’nin son durumu hakkında bilgiler veren Ataklı, nisan ayının ilk haftasında projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Erdal Ataklı ile yaptığımız söyleşinin detaylarını aktarıyoruz.

“ÇOK DESTEK ALDIK”

İlk olarak Kardeş Okul Projesi’nin son durumu hakkında bilgiler veren Erdal Ataklı, “Protokol anlamında projenin Mardin ayağı imzalandı ve buraya gönderildi. Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’ın önünde. Allah kısmet ederse, nisan ayının ilk haftasında Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir Valiliği temsilcileri ve bize yardım eden kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte bir ekip oluşturulup, Mardin’e gidilecek. Projemiz bu şekilde hayata geçmiş olacak. Projeyi hayata geçirdiğimizden beridir inanın o kadar çok destek veren oldu ki, bunlardan biri de değerli Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’tu. Her zaman yanımızda olma sözü vermişti ve gerçekten de yanımızda oldu. Projeye destek veren herkesin adını saysam inanın bitmez. Birinin adını unutsam diğerine ayıp olur. Bu sebeple hepsine teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“10 OKULUN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK”

Kardeş Okul Projesi’ni anlatan Erdal Ataklı, “İzmir İl Milli Müdürü Ömer Yahşi’nin direktifiyle Mardin ve çevresinde bulunan okulların eksik olan araç ve gereçlerinin karşılanması projesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Valiliği ve İMGİAD olarak bu yola başladık. Daha sonra Mardin Girişimci İş Adamları Derneği (MARGİAD) Mardin Valiliği, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçip, projeyi anlatmamız ile kabul edildi ve birlikte yola devam ettik. Gerekli araştırmalar yapılıp, yardım yapılacak okullar belirlendi ve temsilcileri ile irtibata geçildi. İhtiyaçları öğrenildi. 10 okul belirlenmişti ve bu okullarımız ihtiyaç listelerini hazırlayıp, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi. Proje kapsamında İzmir’de 10 okul, bu okullardaki ihtiyaçları karşılayacaktı ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün bize yaptığı sürpriz ile 10 okulun ihtiyacını 20 okulun karşılayacağını öğrendik. Biz işin sadece eğitim ayağını değil turizm ayağını da düşünüyoruz. Çünkü buradan giden bürokratlarımız, temsilcilerimiz hiç olmazsa Mardin’i görecekler. Bu anlamda baktığımızda da buradaki bürokratları oraya taşımak, oradakileri de buraya taşımak amacımız var” diye konuştu.

“SAYMAKLA BİTMEZ”

Projeye destek verenlerin adlarını saymakla bitmeyeceğinin tekrar altını çizen Erdal Ataklı, “İnanın saymakla bitmez. Şimdi saysam ve birinin adını unutsam diğerine ayıp olur. Ben de bu sebeple kurumların adını saymakla yetineceğim. Herkese saygımız sonsuz. Allah yardımlarını kabul etsin. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Valiliği başta olmak üzere Karabağlar Kaymakamlığımız, Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü, Mardin Valiliği, MARGİAD, Derikliler Derneği, değerli milletvekilimiz Ceyda Bölünmez ve babası Süleyman Bölünmez, Orhan Miroğlu da destek sözü verdi. Biz zaten herkese eşit mesafedeyiz ve herhangi bir siyasi amaç gütmüyoruz. Bir etkinlik yaptığımız zaman tüm bürokratları, tüm siyasilerimizi ve de tüm sivil toplum kuruluşlarımızı çağırıyoruz. Onlarda bu projeye çok destek oldular. Dokuz Eylül Üniversitesinin desteklerini de unutmamak gerekir. Zaten Mardin’e gideceğimiz zaman tüm sivil toplum kuruluşlarımızı ve de projeye destek veren herkesi tekrar davet edeceğiz. Eğitim gönül işidir” ifadelerini kullandı.

“HAYALİMDİ”

Erdal Ataklı, “Kardeş Okul Projesi küçüklüğümden beridir içimde bir yara ve küçük yaşlardan beridir hayalini kurduğum bir şeydi. Ben ekonomik açıdan çok yokluk çeken bir ailede büyüdüm ve okumaya çalışırken çok büyük zorluklar çekmiştim. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün karşısına çıktığımda sadece kendi okuduğum okula yardım etmeyi düşündüğümü söylediğimde Ömer Yahşi, oradan 10 okula yardım edelim deyince ayrı bir mutluluk yaşadım. Ona gerçekten çok teşekkür ederim. Ardından İzmir Valimiz sayın Erol Ayyıldız da eğitim adına her türlü desteği vereceğini dile getirince inancımız arttı ve daha bir istekli çalışıp, bu projeyi bugünlere getirmek için çalışmaya başlamıştık” şeklinde konuştu.

“KARDEŞ ÜNİVERSİTE PROJESİ GELİYOR”

Kardeş Üniversite Projesi’nin de yolda olduğunu söyleyen Erdal Ataklı, “Biliyorsunuz biz dernek olarak tüm kurum ve kuruluşları sürekli gezip, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Özellikle eğitim ve istihdam konusunda yardım edecek, katkı koyacak bütün kurumları gezmeye önem gösteriyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erdal Çelik yeni atandığı zaman hem hayırlı olsun ziyaretinde hem de gençlerimize yeni istihdam alanları yaratmak amacıyla fikir alışverişi yapmak için bulunduğumuz ziyarette Erdal Çelik bey efendi ile Mardin Artuklu Üniversitemizden konu açılmıştı. Yöresel yemeklerimizden de bahsediyorduk. Kendisi de Sivaslı. Bir ortak proje üretebilir miyiz diye konuşurken, kendisi de bizde Artuklu Üniversitesi ile kardeş üniversite olalım dedi. Bizimde kafamızda vardı ama o dile getirince daha bir gururlandık. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Genele Sekreteri Recep Yiğit beyefendiye Derekliler Derneği Başkanı sayın Mümtaz Necipoğlu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde projeyi detaylandırdık. Mardinli hukukçu Prof.Dr. Murat Aydoğdu, Derekliler Derneği, Karabağlar Kaymakamlığı, İMGİAD olarak da kardeş üniversite projesine başlamış bulunmaktayız. Daha sonra birçok kuruluşumuz da bu projeye destek verecektir. Destek olmak isteyen kuruluşlarımız bizle beraber yürümek istediklerini deklare ederlerse bizde onları yanımıza daha rahat bir şekilde alıp, yolumuza sağlam adımlarla devam ederiz. Bu projemiz ile Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerimize belki bir istihdam yaratma şansı olur, Mardin’imizi görüp, turizm anlamında da katkı sağlarız. Oradaki gençlerimiz de Mardin’de iştiha edip, bölgesel kalkınmayı sağlarız vb. birçok artı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK”

Yaşayan Renkler İzmir Projesi’nin akıbetine de değinen Erdal Ataklı, “Biliyorsunuz biz Mardinli Genç İşadamları Derneği olarak kurulduk ama tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi bize katkı sağlayacak olan herkesi derneğimizde barındırıyoruz. Bu sebeple içimizde her ilden vatandaşımız var. Bitlis, Diyarbakır, Çorum, Kars, İzmir vb. sayamadığım neredeyse tüm illerden temsilcilerimiz var. İki tane gencimiz vardı. Biliyorsunuz ben gençlere önem veririm. Çünkü inanırım ki benden sonra derneğimizi ileri taşıyacak olan gençlerimizdir. İki tane gencimiz vardı. Bunlar Esra Seyhan ve Bünyamin Karakoç. Sosyal medyada çalışmalarını görmüştüm. İrtibata geçtim. Bana kurumsal bazda Mardin’de sokakları renklendirdiklerini söylemişlerdi. Size nasıl yardımcı olabilirim diye sordum. Onlarda bu çalışmaların benzerini İzmir’de de yapabiliriz dediler. Bu şekilde yola başladık. Bir proje oluşturduk. Proje kapsamında İzmir’deki devlet dairelerimizi renklendirmeyi amaçladık. İlk önce sayın İzmir Valimiz Erol Ayyıldız’a çıktık ve projemizi sunduk. Önce İzmir’den başlayıp, diğer illere yayılmayı hedefledik. Eğitim yuvası okullarımızda, Emniyet Müdürlüğü binalarımızda, cezaevlerinde, huzurevlerinde kirlilik yaratan duvarları renklendirip, yaşam katmak istedik. Bu iki gencimize de bu şekilde istihdam sağlamayı düşündük. İkisi de Diyarbakır Dicle Üniversitesi Resim Öğretmenliği mezunu ve çok yetenekli çocuklar. Esra kardeşimiz şu an bir okulda öğretmenliğe başladı. Bana ikisi de niye yardım ediyorsun diye sormuştu. Bende kendilerine size ticari olarak bir yardım geldiğinde derneğimizin bu yardımın yüzde 20’sini derneğimizin kasasına koyarsınız demiştim. Yüzde 20 çok az bir rakam olduğunu söylediklerinde ise hiç olmazsa bu parayla sizden sonraki kardeşlerimize burs imkanı veririz diye bu rakamı istediğimi söylemiştim. Yani dernek olarak bundan sonra öğrencilere daha çok burs vermeyi düşünüyoruz ” diye konuştu.

“ÖNEMLİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kişisel olarak da çok büyük yol aldığını, kendini sürekli geliştirdiğini söyleyen Erdal Ataklı, “Ben İzmir’e ilk geldiğim ve üniversiteye başladığım zamanlarda dernekçiliğe Ömerli Derneği ile başladım. Daha sonra dernekçilik faaliyetlerini ileri taşımaya ve sosyal yardım projeleri hayata geçirmeye karar verdim. İnsanlarla iyi ilişkiler de kurmayı biliyorum ve psikolojik danışmanlık eğitimi almanın etkisiyle insan ilişkilerinde iletişimim arttı diyebilirim. Mardin Midyat’lıyım. Mardinli kardeşlerimizi çok seviyorum. Hepsi vatanına milletine bağlı ülkesi için çalışan insanlar. Mardinliler Federasyonu’nda iki dönem Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Bu dönemde İŞKUR’la ortak projeler üreterek gençlerimize istihdam kapıları açtık. En sonunda hayalim olan İMGİAD’ı 7 tane pırıl pırıl genç işadamı kardeşimizle kurduk. Şu anda da 100 tane üyemiz oldu. Kemeraltı’nda dernek binamızı oluşturduk. Tadilat bitmek üzere. İçimizde mimarından tutunda mühendisine, doktoruna kadar her meslekten insan mevcut. Çünkü biz bize katkı koyacak kardeşlerimizi içimizde tutmak istiyoruz. Amacımız proje üreten kardeşlerimizle yola devam edip, sürekli üretken bir dernek olmak” diyerek İMGİAD hakkında detaylı bilgiler aktardı.

“AMAÇ KALKINMAK”

Son olarak İSİYAD (İstanbul Sanayi ve Yatırımcı İşadamları Derneği) ile ortak projeler yürütmek üzere imzaladıkları protokolün önemine dikkat çeken Erdal Ataklı, “İSİYAD benim aktif çalışan bir insan olduğumu duyunca benimle tanışmak istediler. Sonra İSİYAD’ın kongresine davet ettiler. Hatta bana sürpriz yaparak konuşmacı olmamı istediler. 2 bine yakın iş kolunun bağlı olduğu bir dernek İSİYAD. Bir konuşma yaptık ve çok hoşlarına gitti. İSİYAD Başkanı Cemal Çoban birlikte hareket etmemiz gerektiğini söyledi. Kendisiyle kol kola yürümemiz gerektiğini önerdi. Mardin ile ilgili projelerde özellikle Mardin’e bir fabrika açıp, oradaki kardeşlerimize istihdam yaratma fikrimi çok olumlu karşıladılar ve bundan sonra Doğu Anadolu Bölgesi’nde oluşturulacak projelerde de birlikte yürümemiz gerektiğini konuştuk ve protokolümüzü imzaladık” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.