TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evden çıktı şampiyon oldu

Bebekliğinde geçirdiği çocuk felci sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum kalan ve 30 sene boyunca evden çıkmayan Elif Kaplan Tali, sporla hayata tutundu. 4 yıldır engelli badminton takımında oynayan Elif, Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldu

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Evden çıktı şampiyon oldu

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’de yaşayan 43 yaşındaki Elif Kaplan Tali, bebekliğinde geçirdiği çocuk felci sonrası engelli olup tekerlekli sandalyeye bağlı kaldı. Yaşadıklarının ardından hayata küsen Elif, 30 yıl boyunca evinden dışarı çıkmadı. Yıllarca eve mahkum yaşayan daha sonra Buca Belediyesinin Engelli Merkezi’ndeki kursları keşfeden Elif, Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kurulan engelli badminton takımına girdi. 4 yıl önce kurulan badminton takımının oyuncusu olan Elif, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunca düzenlenen Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası’na katılarak Tek Bayanlar Kategorisi’nde birinci oldu. Şampiyonluk madalyasını boynuna katarak İzmir’e gurur yaşatan Elif, sevincini engelli badminton takımında tanışıp evlendiği eşi Mesut ve takım arkadaşları ile paylaştı.

30 YIL ÖMRÜM EVDE GEÇTİ

Spor sayesinde eve hapsolmaktan kurtularak hayata tutunmayı başaran Elif, “30 yıl ömrüm evde geçti. Engelliler Merkezi’nde düzenlenen faaliyetlere katılarak dışarı çıktım. Engelleri aştığım gibi badminton sporuyla hem madalyaları hem de aşkı buldum. Engelli badminton takımında tanıştığım eşim Mesut ile geçen sene dünya evine girdik. Yeniden doğmuş gibiyim. Sağlıklı insandan hiçbir farkım yok. Çok mutluyum. Spor çalışmalarıma devam edip hem engelli bireylere örnek olmak, hem de başarılarımı sürdürmek istiyorum” sözleriyle duygularını özetledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.