TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu Diyarbakır’da tesis açtı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’a yapılacak olan 167 milyon liralık 5 yeni tesisin temel atma törenine katıldı

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eroğlu Diyarbakır’da tesis açtı

Bakan Eroğlu’na, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal de eşlik etti. Kentteki ziyaretleri çerçevesinde Bakan Eroğlu, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Valilik şeref defterinin imzalanmasının ardından Bakan Eroğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile makamında kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Bakan Eroğlu basına açıklamalarda bulundu.

5 TANE TESİS TEMELİ

Diyarbakır’da olmanın gururunu yaşadığını kaydeden Bakan Eroğlu, “Şimdi özellikle şunu belirtmek isterim ki Diyarbakır asıl adıyla Diyarbekir sahabeler şehri, peygamberler şehri. İstanbul’un fethi 1453 burası miladi 1639 yılında İslam ile kucaklaşmış en önemli ilim, kültür merkezi. Dolayısıyla burasının gönlümüzde hususen benim de gönlümde ayrı bir yeri vardır. Bütün Diyarbakırlılar bunu böyle bile ama bu yönünü mutlaka ortaya çıkarmamız lazım. Sizleri seviyoruz, bütün Diyarbakırlıları gönülden seviyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Söz verdiğimiz üzere bugün 167 milyon maliyetli 5 tane tesisimizin temelini atıyoruz. Bunlardan 3 tanesi Ergani Barajı. Bu barajla ilgili 18 bin 660 dekar araziyi sulayacak olan sulamanın temelini atacağız, hızlı bir şekilde bitireceğiz. Burada özellikle bu sulamayla yılda 8 milyon 900 bin TL her yıl çiftçimizin cebine ilave para girecek. Bu bölgede çok sayıda baraj yapımı gerçekleştiriyoruz birisi Kuruçay Barajı birisi de Başlar Barajı. Bu barajlar da bitiyor. Hemen bunların sulamasının temelini atacağız önümüzdeki yıldan itibaren de sulanacak. Bir de şu müjdeyi vereyim; sulamalar yapılınca hemen müteahhitler bırakıp kaçmayacak. 3 yıl inşaatı yapan sulama tesisini işletecek parasını da devlet verecek. Bununda temelini atıyoruz. Başlar Barajı’nın sulaması 38 bin 300 dekar geliri de yılda 18 milyon çiftçilere. Her yıl. Kuruçay Barajı da çok güzel oldu. Bu da her yıl 24 milyon TL. Bu biraz daha büyük 50 bin 300 dekar araziyi sulayacak olan muhteşem bir baraj. Bunun dışında Orman Genel Müdürlüğü tarafından müteferrik bir çalışma yapılacak. Ağaçlandırma, toprak muhafaza, rehabilitasyon. Onun dışında Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Yaban hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi yapılacak. Böylece buraya 167 milyon TL’lik bir yatırımla geldik. Bunun başta Diyarbakırımıza olmak üzere bütün ülkemize, milletimize hayırlı olmasını, bereket getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.