TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan Gabriel’e haddini bil çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e tepki göstererek, “Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanına konuşuyorsun, sen Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan Gabriel’e haddini bil çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de düzenlenen genişletilmiş il danışma meclis toplantısına katıldı. Erdoğan, Çamlık Açık Hava Tiyatrosunda vatandaşlara seslendi.  İnandıkları yoldan dönmeyeceklerini belirten ve terörle kararlılık mücadelesine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle hayaller içinde olanlar var mı,  ama o hayaller içinde olanlar var. Ama o hayaller içinde olanları Cudi, Gabarı, Besteleri, Tendürek dağlarını bunlara mezar yaptık mı, yapmaya devam ediyor muyuz, edeceğiz.  O yollara tevessül edenler asla orda hayat bulamayacaklar. Şehitlerimiz var ama şehitlerimize da rabbimiz mekanını hazırlamış. İşte mesele bu. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler,  ancak siz anlamaz, bilemezsiniz. Zaten 15 Temmuz’da da yürüyenler böyle yürümediler mi? Ne diyordu, yeğenim bir daha görüşmeyiz, hakkını helal et. Bun inanmak, bu bir aşk, Rabbim inşallah bizlere de o makamı nasip etsin. Hep beraber buna inanmamız lazım. Buna inandığız anda şu bu batı, matı hepsi hikaye. İşte şuanda onları da görüyoruz. Tutmuşlar yine konuşuyorlar. Bu mücadelenin kadim bir mücadele olduğunu bilmiyorlar, bilecekler” diye konuştu. Tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, “Dördüncüsü neydi, tek devlet, bizim Türkiye cumhuriyetinden başka bir devletimiz var mı yok. Ama birisi ne diyor, paralel yapı, öbürü PKK, birisi PYD, birisi gidiyor Suriye’nin Kuzeyinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kuramayacaksınız, vatanımızı bölemeyeceksiniz. Gereği neyse bunu yapacağız. Onlara gereken dersi bulundukları yerde vereceğiz. Bu işin hiç şakası yok” dedi.

“BUNLARA SEÇİMLERDE İYİ DERS VERİN”

Almanya’daki seçimler ile ilgili Türk vatandaşlarına seslenen Erdoğan, “Son zamanlarda, şu referandum olayını geçirdik malum. Almanya rahat durdu mu, Hollanda durdu mu, bunların hepsi Türkiye aleyhinde, AK Parti aleyhinde kampanyalar yaptılar. Bunların çoğu milletvekiliydi, hatta bazıları partilerinin eş başkanlarıydı ve ‘hayır’ kampanyasına deste verdiler. Açık ve net benim Almanya’ya girmemi kabullenemediler, aynı şekilde dışişleri bakanımızın Avrupa’ya girmesini kabullenemediler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın, bir bayan onun girişini hazmedemediler. Niye bu korku niye, şimdi Cuma günü ben bir açıklama yaptım. Dedim ki, ey benim Avrupa’daki kardeşlerim, Almanya’daki kardeşlerim. Şimdi sizlere bir hatırlatma yapıyorum. İnanıyorum ki, siz Almanya’daki seçimlerde, birilerine bir ders vereceksiniz. Siz Türkiye’ye dost olana dost olmalısınız’ dedim. Almanya rahatsız oldu, hop oturdu hop kalktı. Avrupa’daki vatandaşlarımıza sesleniyorum. Demokratik hakkınızı sandıklarda en doğru şekilde yerine getirerek bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz” ifadelerini kullandı.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’daki Türk seçmenlere çağrı yaparak, “Tabii rahatsız oldular. Hemen hop oturup hop kalkmaya başladılar. Daha çalışacağız, gayret etmemiz lazım. Şu anda Avrupa’da bizi dinleyen kardeşlerime sesleniyorum; demokratik hakkınızı sandıklarda en ideal şekilde vermek suretiyle bir defa bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz” dedi.

  Almanya Başbakanı Angela Merkel’e 4 bin teröristin dosyasını verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e de tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu teröristlerin dosyaları maalesef kabul görmedi, hala onlarda ama o kendisi benden bir kişinin, iki kişinin, üç kişinin iadesini istedi. Kusura bakma, sende yargı varsa bizde de yargı var. Aynı şekilde ortağı olan muhalefet partisindeki kişi, o da ikide bir gördüğü zaman hep o da bunları söyler. Hele hele şimdi bir Dışişleri Bakanları var, aman ya Rabbi, evlere şenlik. Hiç haddini falan bilmiyor. Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanına konuşuyorsun, sen Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil. Bize ders vermeye kalkıyor. Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın? Hayatımız bizim siyasette bu mücadelelerle geçti. Onun için Almanya’nın kapısını açarsınız açmazsanız hiç önemli değil. Bize bu kapılar yetiyor. Kapısını açan ülkelere de seve seve gideriz, biz de onlara kapımızı açarız” diye konuştu.

“KİMSE TÜRKİYE’Yİ KÜÇÜK GÖRMESİN”

Avrupa Birliği’nden yapılan Gümrük Birliği açıklamaları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kaybı göze alınamayacak kadar büyük bir ülke olduğunu dile getirerek, “FET֒den PKK ve DHKP-C’ye kadar tüm terör örgütlerinin cirit attığı Avrupa ülkelerinin, Türkiye’nin terörizmle mücadelesine destek vermek yerine böyle bir yola yönelmeleri kendi elleriyle kendi iplerini çekmeleri demektir. Biz, Avrupa Birliği kurumlarının ve birliğin aklı başında üyelerinin böyle bir yanlışa düşmeyeceklerini ümit ediyoruz. Türkiye, kaybı göze alınamayacak kadar büyük bir ülke, büyük bir ortak, büyük bir potansiyeldir, bu böyle biline. Kimse Türkiye’yi küçük görmesin” şeklinde konuştu. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.