TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enginar Festivali tüm hızıyla devam ediyor

Uluslararası 3’üncü Urla Enginar Festivali, halkın yoğun ilgisiyle devam ediyor. Urla halkı enginar çöreği, pastası, tatlısı, bazlaması gibi çeşitleriyle festivale katılanlara, doğal ürünler sunuyor

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2017 12:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Enginar Festivali tüm hızıyla devam ediyor

TANER UYANIKER

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, Delice (Delis) Uluslararası Gurme Kentler Ağı, Urla'ya gönül verenler tarafından düzenlenen Uluslararası 3'üncü Urla Enginar Festivali başladı. Ülkenin çeşitli illerinden binlerce kişinin akın ettiği festival, sıcak ve doğal ortamıyla insanları içine çekiyor. Urla’nın ev hanımları evlerinde ürettikleri enginarlı hamur işleriyle festivalin ilgi odağı durumunda bulunuyor.

İNSANLAR ÜRÜNLERDE ENGİNAR ARIYOR

Festivalde doğal ürünleriyle ziyaretçileri ağırlayan Melike Surat, bu seneki festivalin geçen yıllara nazaran daha kalabalık olduğunu ifade ederek, “Festivalden hem Urla halkı hem de ziyaretçiler memnun. İnsanlar her ürünün içinde enginar arıyorlar. Enginar dolmalarımızda, bazlamalarımızda hatta pastalarımız bile bulunuyor. Bunlar insanlarda çok fazla merak uyandırıyor. Biz ürünlerimizde her zaman doğal malzemeler kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

LİMONATASIYLA İLGİ ODAĞI

Festivalde ilgi odağı olan stantlardan birisi de Günis Kazancı’nın standıydı. Enfes limonatası ve doğal enginarlı yemek çeşitleriyle dikkat çeken Kazancı, öncelikle böyle bir festival gerçekleştirdiği için Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür etti. Kazancı, “Festival Urla halkı için bir gelir kaynağı oluyor. Aynı zamanda Urla’mızın tanınması için önemli bir festival. Ülkenin değişik illerinden insanların geldiğini gördüm. Adana’sından Trabzon’una kadar. Bende her yıl bu festivalde yerimi aldım ve her geçen yıl festival daha iyiye gidiyor” dedi.

ENGİNARDAN DONDURMA

Festivalde enginarlı dondurma yapan üretici Kemal Güler'in standı büyük ilgi gördü. Güler, dondurmasının gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, “Çocuklar enginarı yemiyor. Bir tattırıyorum. Bunu yiyen enginarı da yer inşallah diye. Ot tadı bekliyorlar genelde. Ama ot tadı yok. Genelde beğeniyorlar. Hiçbir katkı maddesi yok, festivale uygun”  şeklinde konuştu.

Üç gün süren festivale, bu yıl Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelen şefler, enginar ile yapacakları yemeklerin sunumunu gerçekleştirecek. Ayrıca festival boyunca, ‘Dostlar Sofrası', ‘Arnavut ve Bulgaristan Sofrası', ‘Anneli Kızlı' ve ‘Babalı Oğullu' enginar atölyeleri yer alacak, sakız enginarı anlatılacak. Sakız enginarının da marka tescili yapılacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.