TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler için uyardı

Son zamanlarda artan engelliler adına dergi satılmasına ve para toplanmasına tepki gösteren Beyaz Ay Derneği Başkanı Salih Arıkan, vatandaşların bu tarz kişilere itibar etmemesi konusunda uyardı

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelliler için uyardı

TANER UYANIKER

Son zamanlarda sokaklardı sıkça karşılaştığımız engelliler adına dergi, gazete, tiyatro bileti satışlarına Beyaz Ay Derneği Başkanı Salih Arıkan sert tepki göstererek bu paraların engelliler için toplanmadığını iddia etti. Vatandaşları bu satıcılara karşı uyaran Arıkan, “Sömürü yaparak engellilerin sırtından para kazananlara itibar etmeyin” dedi

“TİCARET ADI ALTINDA DİLENCİLİK YAPIYORLAR”

Şirket kurarak dergi ve gazete çıkardıklarını ve görünürde yasal olarak sorunu görünmeyen bu işletmelerin sokaklarda özellikle öğrencilere satış yaptırdıklarını iddia eden Arıkan, “Bu işletmeler ticaret adı altında dilencilik yapıyorlar. Benim bildiğim gazete ve dergi elden değil bayilerden satılır. Elden satarak toplayabildikleri kadar para topluyorlar. Bunları satarken ‘Engelliler adına yardım topluyoruz, dergimizi alarak engellilere yardım etmek ister misiniz?’ diyorlar. İnsanların engellilere yardım için verdiğini sandıkları paralar engellilere gitmiyor. Bu gazeteyi çıkaran kişinin cebine gidiyor” dedi.

“TİYATRO BİLETLERİ SAHTE”

Engelliler için sokakta tiyatro biletleri satıldığını belirten Arıkan bu satılan biletlerde ki oyun yerine gidildiğinde boş bir salonla karşılaşıldığını iddia etti. Arıkan, “Fahiş fiyatlarla biletler vatandaşlara satılıyor. 10 ila 50 lira arasında değişen fiyatlar oluyor bunlar. Biz bu satılan biletlerin üstünde yazan oyunun oynanacağı yere gittiğimizde böyle bir oyunun olmadığını görüyoruz” diye konuştu.

“YASAL BOŞLUKLARDAN FAYDALANIYORLAR”

Okullarda para toplamak için zarf dağıtılmasına da karşı olduklarını ifade eden Arıkan, “Biz engellilerin sırtından para toplanmasına karşıyız. Kimsede bunları almasın itibar etmesin. Bu kişiler yasal boşluklardan faydalanıyor. Halk duyarlı olacak ve engelliler için bilmedikleri yerlere bağış yapmasın. Biz de engelliler olarak sosyal medya üzerinden örgütlenerek ve kamuoyu oluşturulacak bu tür durumlara karşı vatandaşları uyarmalı ve bizim adımızı kullanarak para toplayanlara engel olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.