TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli sorunlarına dikkat çektiler

Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi, bir basın açıklaması yaparak engellilerin kamusal alanda yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Derneğin İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan, “Toplumun engellilere yaklaşımlarının daha doğru olması gerekir” değerlendirmesinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2015 09:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelli sorunlarına dikkat çektiler

EMİRCAN IŞILDAK

Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi, görme engelliler başta olmak üzere tüm engelliler için farkındalık çağrısı yaptı. Dernek yaptığı basın açıklamasıyla yetkililerden taleplerini dile getirdi. Dernek Şube Başkanı Salih Arıkan, tüm engelli derneklerine birlikte mücadele etme mesajı verdi.

“KAMUSAL ALANLARDA SORUNLAR VAR”

Engellilerin erişim ve ulaşım sorunlarına değinen Arıkan, “Ulaşılabilirliğin en önemli noktalarından birisi hizmetlere erişimdir. Engellilerin kamusal alanlarda, devlet dairelerinde nasıl hizmet aldığı noktasında sorunlarımız var. Bizlere uygun binalar yok. Binalara ulaşamıyoruz, giremiyoruz. Çalışanlardan kötü muameleler görüyoruz. Görme engelli olduğumuz için bizlerden şahit isteniyor. Bunlar en önemli sıkıntılarımız” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAM VE EĞİTİM İYİLEŞTİRİLEBİLİR”

Arıkan engelli bireylerin istihdam sorununa da, “Bizler işsizlik problemiyle karşı karşıyayız. Kamusal işlerde engelli kontenjanlarına ayrılan yerlerin boş olduklarını görüyoruz. İstihdam konusunda çalışılıyor fakat halen daha istediğimiz noktada değiliz. Daha iyi şartlar oluşturabilir” cümleleriyle değindi. Halk arasında engelli vatandaşlara yardım ve öncelik gösterildiği kadar kötü muamele örneklerinin de bulunduğunu hatırlatan Arıkan, “Bizler vatandaşlarımızdan her zaman iyi niyet bekliyoruz. Ne yazık ki bizlere yardım eli uzatanlar kadar kötülük yapmaya çalışan, dolandırıcılık yapan da kişiler görebiliyoruz. Görme engelliler bu yüzden sürekli temkinliler. Doğru yaklaşım bekliyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Derneğin İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mekkiye Uludağ Atılgan da engelli dernekler olarak daha fazla çalışıp, haklarını talep etmeleri gerektiğini dile getirdi. Atılgan, “Bu anlamda prosedürler her zaman ağır işleyebiliyor. Sosyal medyayı aktif kullanmamız gerekiyor. Haklarımız için birlikte çok daha fazla talepkar olmamız lazım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.