TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En çok İZSU’dan şikayetçiyiz

Küresel ısınma nedeniyle dünyada su kaynaklarının yetersizliği tartışılırken 2018 yılının ilk 2,5 aylık döneminde www.sikayetvar.com’a İzmirlilerin en çok su problemi nedeniyle İZSU’yu şikayet ettiği görülüyor

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
En çok İZSU’dan şikayetçiyiz

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

İzmirliler son dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesinden hiç olmadığı kadar şikayetçi. Belediyenin asli görevlerini yapmadığını düşünen İzmirli vatandaşlar, yaşadıkları problemleri ve şikayetlerini hemen her gün www.sikayetvar.com’a bildiriyor. Yapılan şikayetler incelendiği zaman ise çok ilginç bir manzarayla karşılaşılıyor. 2018 yılının ilk 2,5 buçuk aylık döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi şikayetlerinin alındığı www.sikayetvar.com’a yapılan toplam şikayetlerin yüzde33.6’sı İzmir Büyükşehir Belediyesinin ‘su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütme ve bu amaçla her türlü tesisi kurmak, kurulu olanları devralmak ve bir elden işletmek üzere 2560 sayılı kanuna göre oluşturulan İZSU’dan kaynaklı problemlerden olduğu görülüyor. Bu durum önceki gün kutlanan Dünya Su Günü’nde ‘Suyu Dikkatli Kullanalım’ açıklamasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesinin söylemleri ve eylemleri arasındaki çelişkiyi net şekilde ortaya koyuyor. Aynı siteye düşen şikayetlere bakıldığı zaman İzmirlilerin en çok şikayet ettiği ikinci konu ise toplamda yüzde 18,24 ile yollardan kaynaklanan altyapı sorunları olduğu gözlenirken, en çok şikayet gelen 3. konunun da yüzde14,4 ile sokak köpekleri sorunları olduğu görülüyor.

“SUYUN DEĞERİNİN FARKINDA DEĞİLLER”

İZSU’nun çağın gerisinde kaldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu çağda suyun ne kadar değerli olduğunun farkında olmadığını söyledi. Bilal Doğan, “Aslına bakarsanız İzmirli vatandaşlar İZSU’dan uzun yıllardır şikayetçi. Aziz Kocaoğlu’nun İzmir Büyükşehir Başkanlığı döneminde basiretsiz ve kötü bir şekilde yönetilmeye başlandı. 30 yıllık bir kurum olmasına rağmen çok geriye gitti. İZSU’nun Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, İZSU’yu hak ettiği şekilde yönetemiyor. Vatandaşların İZSU’dan dolayı yaptığı şikayetlerin bir çoğunda yapmış olduğu kazıları kapatmaması. Bu konuda vatandaşı mağdur ediyor. Bir de su borusu patlaklarında vatandaşın şikayetlerini önemsemiyor. Arızalar, patlaklar 15-20 gün sonra vatandaşın defalarca uyarmasına rağmen ancak çözmeye geliyor. Aldığımız bilgilere göre onu da doğru dürüst bir şekilde yapamıyor. Arızanı tamir edilmediği günler içerisinde milli servetimiz, sularımız boşa akıyor. Küresel ısınmanın baş gösterdiği, suyun bu kadar önemli olduğu bir dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesinin en çok İZSU’dan şikayetçi olması da çok trajikomik olduğunu düşünüyorum. Yani sularımız boşa akıyor İZSU bakıyor” dedi.

“İZSU İDEOLOJİYE GÖRE…”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekiplerinin İzmir’de AK Parti belediyelerinin bulunduğu ilçelerde işleri bilerek aksattığını düşündüklerini de ifade eden Bilal Doğan, “İZSU İzmir’de altyapı sorunlarını aşmış, düzgün bir şekilde çalışan AK Partili belediyelerimizin olduğu ilçelerde ideolojik bir amaç güdüp, o yerlerde yaptıkları çalışmaları tamamlamıyor, yerleri kazıp bırakıyor. Bunun farkındayız. Halk nezdinde AK Partili belediyelerin hakkında olumsuz bir etki yaratmak adına çukurları kapatmıyor. Vatandaşlar yazın tozdan kışın ise çamurdan mağdur olsunlar da belediyelere karşı tepkili olsunlar istiyorlar. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu yerlerde bu durumla pek karşılaşmıyoruz. Örneğin Torbalı-Ayrancılar arasında olan bir bölgede iki kez açılan bir noktayı Torbalı Belediyemizin kapatmasına rağmen üçüncü kez açma hazırlıklarının olduğunu görüyoruz. İZSU artık ideolojik bir kurum haline geldi” diye konuştu.

“SÜT KUZUSU PROJESİ DE SORUNLU”

İzmirli vatandaşların 2018’in geride bıraktığımız 2,5 aylık döneminde en çok şikayet ettikleri diğer konulara bakıldığı zaman, belediyenin 2012 yılında başlattığı 1-5 yaşındaki çocuklar için 8’er litre süt dağıtılan ‘Süt Kuzusu’ projesinden kaynaklı sorunlardan gelen şikayetlerin sayısının oldukça fazla olduğu görülüyor. Şikayetlerini ileten vatandaşların yüzde 13,44’ü ‘Süt Kuzusu projesini eleştirirken aylardır süt alamadıklarını iddia eden vatandaşlar, belediyenin bu anlamlı projeyi de eline yüzüne bulaştırdığını ifade ediyor.

“ARTI PARA 15 ŞUBAT’TAN SONRA ARTTI”

İzmirlilerin canını yakan bir diğer uygulama ise hepimizin de bildiği gibi İzmir Büyükşehir Belediyesinin faaliyete soktuğu ve halen tartışma konusu olan ‘artı para’ sorunu. Aynı siteye düşen şikayetler incelendiği zaman İzmirlilerin yüzde 10’u 15 Şubat’ta hayat geçen Artı Para Sistemi’ni dile şikayet ettiği görülüyor. Artı para sorununun kaldırılmasını talep eden vatandaşlar, bu konuda da İzmir Büyükşehir Belediyesini adeta topa tuttuğu gözleniyor. Öte yandan İzmirli vatandaşların şikayetleri incelendiği zaman en çok şikayet gelen diğer konular ise, yüzde 14,4 ile sokak köpekleri sorunu olduğu görülürken, tramvay sorunu ise yüzde 3 şikayet gelen konular arasında yer alıyor.

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.