TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En mutlu gün

Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nce İzmir’de eğitim gören Türk ve Suriyeli öğrenciler için Recep Ersayın İlkokulunda çocuk şenliği düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 06:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
En mutlu gün

SULTAN GÜMÜŞ

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’ne (SGDD),  bağlı Asam Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi’nce, Buca Recep Ersayın İlkokulunda eğitim gören Türk ve Suriyeli öğrenciler için, “Aynı güneşin altında” temasıyla çocuk şenliği gerçekleştirildi.Şenlikte pandomim ve sihirbazlık gösterisi yapıldı. Asam Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi Sorumlusu Nazlı Gökyokuş, “Gerçekleştirdiğimiz projeyle, beraber okuyan Türkiyeli ve mülteci çocukların iletişimlerini ve birlikteliklerini güçlendirmeyi hedefledik” diyerek etkinliğin amacını bir kez daha pekiştirdi.

AYNI GÜNEŞİN ALTINDA

Etkinlikle ilgili bilgi veren Asam Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi Sorumlusu Nazlı Gökyokuş, Türkiye’deki mülteci çocukların sosyal uyumlarını desteklemek amacıyla kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda İzmir’de en fazla mülteci çocuğun bulunduğu Recep Ersayın İlkokulunda etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Gökyokuş, “Aynı güneşin altında temasıyla gerçekleştirdiğimiz projeyle, beraber okuyan Türkiyeli ve mülteci çocukların iletişimlerini ve birlikteliklerini güçlendirmeyi hedefledik. Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında çocukları bir araya getirerek bir etkinlik düzenlemek istedik. Böylece iletişimlerini arttırmayı ve kaynaşmalarını sağlamayı istedik. Hem bu okulda hem de başka okullarda bu tarz çalışmalarımız devam edecek” cümlelerine yer verdi.

Okul Müdürü Murat Taşoğlu ise okullarında 250 Suriyeli mültecinin eğitim gördüğünü belirterek, öğrenciler arasında kaynaşma ve kardeşlik duygularını arttırma adına dernekle çalışma başlattıklarını belirtti.

Öğrencilerin yanı sıra ailelere yönelik de eğitim çalışmaları yapacaklarını aktaran Taşoğlu, etkinliklerin yılsonuna kadar devam edeceğini aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.