TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En küçük kitabı ‘Carlos’a adadı

İzmir Kitap Fuarı’nda görücüye çıkardığı dünyanın en küçük kitabıyla ziyaretçilerin ilgisini toplayan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Derneği üyesi Ümit Yaşar Işıkhan, kitabını hayranı olduğu ‘Çakal Carlos’ lakaplı Venezuelalı eylemci Ilich Ramirez Sanchez’e adadığını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2017 06:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
En küçük kitabı ‘Carlos’a adadı

EMİRCAN IŞILDAK

Gazetemiz yazarlarından Uluslararası Aktivist Sanatçılar Derneği üyesi olan Ümit Yaşar Işıkhan, TÜYAP 22. İzmir Kitap Fuarı’nda tanıttığı ‘Dünyanın en küçük okunabilir kitabı’nı, “Çakal Carlos” lakaplı ünlü Venezuelalı eylemci Ilich Ramirez Sanchez’e adadı. Şu anda Fransa’da cezaevinde tutuklu bulunan Sanchez ile arkadaşlığının 6 yıl önce bir rastlantı ile başladığını söyleyen Işıkhan, kitabını hapishanedeyken Müslüman olan Sanchez’e ya da bilinen ismiyle Çakal Carlos’a armağan edişinin hikayesini İLKSES Gazetesi’ne anlattı.

“O, DEVRİMCİLERİN SONUNCUSUDUR”

Carlos’un tüm dünyaya dik duruşu ve kavgasıyla göstererek tanındığını söyleyen Işıkhan, Carlos’a benzer dava insanlarının günümüzde kalmadığını da belirtti. Kendisinin hapishanedeyken Müslüman olup Salim Muhammed Nuri ismini aldığını da belirten Işıkhan, “Çakal Carlos ile arkadaşlığımız 5-6 yıl önce başladı. Ben o sıralarda dünyanın en küçük kitabını hazırlıyordum. Bir gece rüyamda Carlos’u gördüm. Aslında daha önce kendisini tanımıyordum. Hatta unutmayayım diye de eşime hatırlatması için uyarıda bulundum. Daha sonra internetten kendisini araştırdım. Böylece okunabilir en küçük kitabımı Çakal Carlos’a armağan ettim. Böyle ilginç bir rastlantı oldu. Sonra kendisine nasıl ulaşabileceğimi araştırdım. Kendisinin Fransa’da müebbet hapsi mahkum edildiğini duydum. Adresini ve avukatını buldum, kendisiyle yazıştım. O’nu çok sevdim çünkü sevdası ve kavgası olan bir insan. Böyle insanlar artık kalmadı. Son Che Guevara gitti, Fidel Castro gitti, Chavez gitti. Son devrimcilerin sonuncusu Ilich Ramirez Sanchez’dir yani Çakal Carlos’dur. Çünkü mazlum halklardan yana kavgası ve sevdası olduğunu gördüm. En başta da Filistin halkının yanında oldu ve dünyaya tanıtmak için eylemlere katıldı. O’nun bir özelliği de devrimci mücadelesinin yanında Müslüman olmasıdır. İsmi de şu anda Salim Muhammed Nuri’dir” dedi.

“KENDİSİNE HAYRANLIK DUYUYORUM”

Işıkhan, konuşmasına şu şekilde nokta koydu: “Kendisinin komünist olduğu halde Müslüman oluşuna da ayrıca bir hayranlık duydum. Çünkü mazlumların dini olarak gözüküyor Müslümanlık. Emperyalizm, kuşatmak istediği ülkenin ilk önce dinine bakar. Çakal Carlos, kimseden çekinmeden tüm dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajı veren bir insandır. O’na karşı manevi bir borcum var. Guiness Rekorlar Kitabı’na giren bu kitabımı da manevi ağabeyim, kardeşim Carlos’a armağan ediyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.