TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşmeli turizmciler pahalılığı konuştu

Çeşme Otelciler Birliği ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın çağrısı ile yapılan toplantıda yaz sezonu boyunca dile getirilen pahalılık, su ve elektrik sıkıntısı gibi sorunlar tartışıldı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeşmeli turizmciler pahalılığı konuştu

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak Çeşme’nin pahalılığından dert yakınmıştı. Korel açıklamasında, “Çeşme’nin pahalılığından yakınmak istiyorum. Attığınız adım başı para olmuş. Alaçatı özellikle feci bir halde” demişti. Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası da, bir toplantı yaparak 2017 yaz sezonu değerlendirdi. Oyuncu Bergüzar Korel’in açıklamasıyla gündeme gelen pahalılık konusunun yanında su ve elektrik sıkıntısı da dile getirildi.

ALAÇATI’NIN PAHALILIĞI

Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Çeşme’deki otelcilerin ve turizm esnafının az sayıda katılım göstermesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Öncel, “Gelecek sezon için neler yapabiliriz, onu konuşmamız gerekir. Yaz sezonunda en çok Alaçatı’nın pahalılığından bahsedildi. Çeşme aleyhinde basında çok yayın yapanlar da oldu. Bütün bunları konuşmamız gerek” dedi. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme’nin her mevsiminin ayrı bir güzellikte olduğunu vurguladı. Kara, “Birçok eğlence mekanımız var, çoğu da içkili. Hiçbir silah patlamadan kalabalık yaz sezonunu atlattık. Mahalle muhtarlarımızla sık sık toplanıyoruz. Onlardan dinlediğimiz şikayetlerle sizlerinki aynı. En çok da elektrik şikayeti geliyordu. 40 yıllık elektrik hatları, eskimiş trafolar aşama aşama yenileniyor. Artık eskisi gibi elektrik kesintileri olmuyor. Daha turizm rakamları açıklanmadı, ama otelcilerle de zaman zaman konuştuk, doluluk yüzde 40 seviyelerinde iken Ramazan Bayramı sonrası doluluk yüzde 100’e ulaştı. Marinalarımız, yatların bağlandığı yer iken, aynı zamanda lüks mekanların da olduğu eğlence mekanlarıyla Türkiye’nin ve dünyanın tanıdığı yerler oldu” şeklinde konuştu.

“PAHALI OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da yaptığı konuşmasında pahalılık konusuna değindi. Dalgıç, “Bu yeni değil. 3-5 senedir Çeşme’nin pahalı olduğu söyleniyor. Ben burada yaşayan bir vatandaşım. Her kesime hitap edecek yerlerin olduğunu ifade etmek istiyorum. Serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde, deklere ettiği fiyatların etiketi asılmışsa, hiçbir kurumun yapabileceği bir şey yok. Bu bir arz talep dengesidir. Herkes bir restorana gittiğinde, fiyat tarifesine, menüye bakıyordur. Çeşme Yarımadası çok büyük bir alan değil. Buradaki işletmelerin büyük bölümünü hepimiz biliriz. İşletmelerin fiyat analizlerini de yapabilecek durumdayız. Bir işletmenin fiyatı yüksek geldiyse, ikinci defa gitmeyiz. Çeşme’nin pahalı olduğuna inanmıyorum. Bizim kızımıza sahip çıkacağız. Çeşme Yarımadası, hepimizin ekmek yediği, ailelerimizle birlikte içinde yaşadığımız bir alan. Bu yaşadığımız bölgeye sahip çıkmak zorunluluğumuz var. Çeşme’de pahalı olan yer yok mu? Var. Bazı yerler var ki fiyatlar çok yüksek. Ben de gidemiyorum; ama çeşitlilik gerekli mi? Evet, gerekli” diye aktardı.

9 GÜNDE 1 MİLYON 600 BİN KİŞİ

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer de şöyle konuştu: “Takviye kadro içinde, trafik, asayiş, narkotik, mali polisler yer aldı. Eylül ayının 6’sına kadar takviye personelle birlikte çalıştık. Takviye kadroyla çalışmanın çok olumlu sonuçlarını aldık. Uyuşturucu ve aranan şahıslar konusunda yaptığımız uygulamalarda çok olumlu sonuç alındı. Bu da hem bize, hem turizmcilere, hem de ilçenin geneline olumlu olarak yansıdı. Önümüzdeki yaz da aynı uygulamaları yapacağız. Yaz sezonunda ciddi hiçbir olay olmadı. Emniyet olarak iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Arife gününden tatilin son gününün akşamına kadar, Alaçatı ve Çeşme gişelerinden 482 bin araç giriş yaptı. Bu sayıya eski İzmir yolundan yapılan girişler dahil değil. Demek ki, ortalama olarak 1 milyon 600 bin kişi, 9 günde Çeşme’ye giriş çıkış yapmış. Hem emniyet, hem de belediye olarak, hiçbir sıkıntı, kaza bela olmadan bir bayram sürecini atlattık.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.