TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“El Bab kontrol altına alındı” 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türk Özel Kuvvetleri ve ÖSO tarafından kuşatma altında tutulan El Bab ilçe merkezinin DEAŞ’tan alınması ile ilgili, “Bugün El Bab’ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı. İlçe merkezine girildi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“El Bab kontrol altına alındı” 

TANER UYANIKER

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ege Ordu Komutanlığı ziyaretinin ardından İzmir Valiliğini ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. 

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın da bulunduğu ziyarette Işık, Türk Özel Kuvvetleri ve ÖSO tarafından kuşatma altında tutulan El Bab ilçe merkezinin DAEŞ’ten alınması ile ilgili olarak, “Bugün El Bab’ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı. İlçe merkezine girildi. Büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor. Arama tarama bittiğinde artık ‘DEAŞ unsurlarından temizlenmiştir’ diyeceğiz. Fazla bir zamana ihtiyaç kalmadı” şeklinde konuştu.

DEMOGRAFİ YAPI VURGUSU

Rakka operasyonuna da değinen Bakan Işık, Türkiye’nin baştan beri bölgedeki istikrarı ileride tehlikeye atmayacak şekilde hareket ettiğini söyledi. Rakka’nın demografik yapısına vurgu yapan Bakan Işık, “Rakka ile ilgili temel anlayışımız; Rakka ve diğer bölgelerin başka terör örgütünü kullanarak kurtarılması değil o bölge insanlarından oluşan ve demografik yapı değişecek endişesi oluşturmayacak, doğru unsurlarla yapılması konusunda Türkiye’nin tutumu baştan beri net. Bunu tüm koalisyon güçleri ile paylaşıyoruz. Biliyorsunuz Rakka’nın yüzde 90’dan fazlası Arap nüfustur. Rakka’yı kurtaracak gücün de bölge halkı tarafından olmasıdır. Yaklaşımımız ilkesel bir yaklaşım. Terör örgütüne karşı başka bir terör örgütünün kullanılmaması ve demografik değişim oluşturacak bir şeylerin içine girilmemesi için doğru aktörlerle bu işin yapılmasıdır” dedi.

BİRLİKLERİ DAĞ BAŞINA GÖTÜREMEYİZ

İzmir’deki askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla ilgili soruya cevap veren Bakan Işık, bunun titizlilikle yürütülmesi gereken bir çalışma olduğunu vurguladı. Bakan Işık, konuyla ilgili şunları söyledi:  “Bazen şehir içerisinde kalan askeri birliklerin taşınma ihtiyacı TSK’dan, bazen yerel yönetimlerden ve mülki amirliklerden geliyor. Bunun çok iyi planlama ile yapılma zorunluluğu var. Taşıdığımız birlikleri dağ başına götüremeyiz. Türkiye’de pek çok profesyonel kadromuz var. Bunların ailelerinin şehirden çok uzağa gitmesi doğru değil. Planlamalar yapıldığında ancak karar aşamasına gidebiliriz. Teknik çalışmada askerimizin ihtiyacı birinci derecede belirleyicidir. Milli Savunma Bakanlığı olarak Genel Kurmay Başkanlığı ile değerlendirmenin sonucunda karar verilecek.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.