TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmeği için açlık grevinde

Büyükşehir tarafından işine son verilen Mahir Kılıç, 34 gündür açlık grevinde. İşini geri alana kadar açlık grevini sürdüreceğini belirten Kılıç, “Kocaoğlu’ndan ekmeğimizi ve işimizi geri istiyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ekmeği için açlık grevinde

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesine kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 200’ün üzerindeki işçiden biri olan Mahir Kılıç, 13 Kasım’da işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemini sürdürüyor. 34 gündür açlık grevinde olan Kılıç, belediye tarafından “verimlilik ve performans yetersizliği” gerekçe gösterilerek işten çıkarılmıştı. Açlık grevinde bir ayı geride bırakan ve tansiyon problemleri yaşamaya başlayan Kılıç, bu süreçte 81’den 74 kiloya düştü. İşe geri alınma talebi yerine gelene kadar açlık grevini sürdüreceğini ifade eden Kılıç, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sadece ekmeğimizi ve işimizi geri istiyoruz. Kocaoğlu’nun içinde biraz merhamet varsa, hiçbir bürokratı araya katmadan bizi dinlesin” dedi.

“SİYASİ AMACIMIZ YOK”

Büyükşehir’in adaletsiz bir şekilde davranarak 200’ün üzerinde çalışanı işten çıkardığını kaydeden Mahir Kılıç, “Sabah 7’den akşam 7’ye kadar soğukta, yağmurda burada oturuyorum. Bizi asıl duyması gerekenler hala kör, sağır ve dilsiz. Hiçbir milletvekili, bürokrat veya sendikacı olaya herhangi bir şekilde dahil olmadı. Burada yavaş yavaş kamuoyu oluşuyor ve bu kamuoyunun da baskısı oluşuyor. Kamuoyunun oluşmasıyla baskıyı da kırmış durumdayız. Açlık grevinin kaçıncı gününde olduğunun yazılı olduğu bir dövizimiz var, yelek giyebiliyorum. Onlarla da şu an herhangi bir sıkıntı yok. Kararlılığımdan aldığım bir direnç ve güç var. Bu kararlılığım ve gücüm de işime geri dönene kadar devam edecek. Daha önce de söylediğimiz gibi biz burada siyasi bir amaçla bulunmuyoruz. Bize haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik yapıldı. Sadece işimizi geri istiyoruz. İşlerimize geri dönene kadar direnişimiz devam edecek” diye konuştu.

“İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ”

İşe geri dönene kadar açlık grevini sürdüreceğini dile getiren Kılıç, şunları söyledi: “İnsanların biraz da bu olaya vicdanen bakmalarını istiyorum. 9 yaşındaki kızım ve hamile eşim işsizliğe mahkum edildi. Çevreden gelen yardımlarla geçiniyorum, arkadaşlarım ev kiramı ödüyor. Narlıdere’de çocukları engelli olan bir aileye yardım eder durumdayken, yardım alır duruma geldim. Kocaoğlu’nun içinde biraz merhamet varsa, hiçbir bürokratı araya katmadan bizi dinlesin. Biz Büyükşehir’e veya Kocaoğlu’na düşman değiliz. İşimizi geri istiyoruz. İşe almayacaksa da gelip benim 9 yaşındaki kızımın gözünün içine bakarak, bizi işe almayacağını söylesin. 25 yıldır bu belediyede çalışan, emek veren kadın arkadaşlarımız işten çıkarıldı. Belediyenin her kurulunda emekleri var. Yani belediye bürokratları, başkanları belediyenin yanından geçmezken, onlar burada emek harcıyorlardı. Nereden bakarsanız bakın çok haksız ve adaletsiz bir tutumla işten çıkarıldık.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.